Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Блокпости Донеччини оснащені всім необхідним для контролю за безпекою в умовах ООС
Опубліковано 16 вересня 2021 року о 16:32

З роботою поліції на контрольно-пропускних пунктах під час робочого візиту в Маріуполь ознайомилися Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності та Консультативна місія Європейського Союзу. Обладнані сучасною технікою об’єкти дають змогу поліцейським забезпечити належний рівень безпеки та комфорт громадян, які їх перетинають.

Народні депутати на чолі з першим заступником Комітету ВРУ Андрієм Осадчуком відвідали блокпост на виїзді з Маріуполя до Мангуша. Участь у заході взяли т.в.о. начальника Головного управління Нацполіції в Донецькій області Артем Кисько та заступник командувача Національної гвардії України Микола Миколенко.

Делегація ознайомилася з організацією служби на КПП та умовами, які створено для поліцейських та громадян.

Представникам Верховної Ради та ЄС продемонстрували модулі для цілодобового несення служби та відпочинку, а також обладнання, за допомогою якого здійснюються перевірки транспорту та багажу: системи для обстеження важкодоступних місць, портативні сканери, сучасні засоби зв’язку. Частина устаткування для контрольно-пропускних пунктів Донеччини передана поліції в рамках міжнародної допомоги, зокрема, зручні модульні споруди, які надійшли від Європейського Союзу.

Блокпост оснащено інтелектуальними відеокамерами, які підключені до Єдиного аналітичного сервісного центру поліції. Члени Комітету пересвідчилися у можливостях комплексу щодо виявлення осіб, які переховуються від слідства і суду, безвісно зниклих людей, транспортних засобів, які перебувають у розшуку.

Система блокпостів дає змогу своєчасно реагувати на зміни оперативної обстановки, запобігати загрозам для населення та забезпечувати дієвий захист від злочинних посягань.

З початку року за допомогою мережі стоп-контролів поліцейські виявили понад 1000 правопорушень, припинили 139 спроб трафіку нелегальної зброї та понад 300 - наркотиків. Встановлено 224 особи та понад 500 транспортних засобів, які перебували у розшуку. За вісім місяців крізь блокпости пройшли понад 686 тисяч громадян.

«Система блокпостів має стратегічне значення для превенції злочинності. Завдяки підтримці міжнародних партнерів ми покращуємо спроможності поліції надавати професійну, ефективну та своєчасну допомогу мешканцям Донеччини, підвищуємо стандарти забезпечення безпеки», - зазначив тимчасовий виконувач обов’язків начальника поліції регіону Артем Кисько.

Законодавці також поспілкувалися з працівниками, які чергують на об’єкті, та обговорили проблемні питання, що виникають під час несення служби.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux