Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Керівництво поліції Донеччини взяло участь у І Маріупольському Конституційному форумі
Опубліковано 13 вересня 2021 року о 14:56

Сьогодні, 13 вересня, в Маріуполі розпочався форум «Людська гідність та забезпечення прав людини в умовах суспільних трансформацій». Поліцейські обговорили питання захисту прав людини в кримінальному процесі.

В урочистому відкритті Першого Маріупольського Конституційного форуму взяв участь т.в.о. начальника Головного управління Нацполіції в Донецькій області Артем Кисько.

До присутніх звернулися заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін та Координатор проєктів ОБСЄ в Україні, посол Генрік Вілладсен, які відзначили важливість проведення форуму саме на Донеччині, де тривають бойові дії.

«Багато людей постраждало, багато будинків пошкоджено, і ми робимо все, щоб у цих умовах забезпечити нашим громадянам їхні конституційні права, - сказав Вадим Філашкін.

До дискусій долучилися представники державної влади, органів місцевого самоврядування, міжнародних організацій та експертного середовища з різних областей України.

Питання дотримання прав людини в кримінальному процесі порушив старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління дотримання прав людини НПУ Сергій Сидоров.

Він наголосив на необхідності якнайшвидшого врегулювання порядку надання затриманим правової допомоги, а також організації діяльності інституту службових осіб, відповідальних за перебування затриманих.

У зв’язку з цим Сергій Сидоров виступив з пропозицією внесення низки змін до кримінально-процесуального законодавства та відомчих нормативно-правових актів. За словами правоохоронця, механізм захисту прав людини у кримінальному провадженні має базуватися на злагодженій взаємодії між всіма органами та установами, залученими до кримінального процесу.

Нагадаємо, на Донеччині за сприянням міжнародних партнерів та громади реалізується проєкт «Custody Records», який передбачає запобігання порушенню прав людини під час затримання. На сьогодні до впровадження системи контролю підготовлено всі ізолятори тимчасового тримання, а також низку територіальних поліцейських підрозділів (Маріупольське районне управління поліції та Мар’їнське відділення поліції, що розташовано поблизу лінії зіткнення).

Форум триватиме два дні. Учасники розглядатимуть конституційний принцип рівності, особливості захисту прав мешканців громад у районах, прилеглих до окупованих територій, конституційне судочинство тощо.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux