Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Понад 11 тисяч боєприпасів знешкодили поліцейські Донеччини завдяки службовим собакам
Опубліковано 26 січня 2022 року о 10:06

Загалом за участю кінологів в 2021 році розкрито понад 500 злочинів. Завдяки здатності собак відчувати те, що приховано від людських очей, поліція затримувала наркоторговців і грабіжників, повертала викрадене майно громадянам.

У штаті кінологічного центру поліції Донеччини – 45 службових собак з пошуку зброї та вибухівки, наркотиків і людини за її запаховим слідом. Разом з оперативниками карного розшуку кінологи протидіють злочинності, разом із вибухотехнічною службою - рятують життя людей. Понад 1000 разів кінологічні розрахунки виїжджали в складі слідчо-оперативних груп.

Кінологи долучаються до вилучень боєприпасів, збройових схронів – їхні хвостаті напарники вчасно помітять вибухову пастку та допоможуть запобігти жертвам. Службовий собака здатен у найкоротший час обстежити велику територію та виявити небезпеку. За допомогою службових собак минулого року було вилучено 118 вибухових пристроїв, 11,9 тисяч боєприпасів, 8 одиниць вогнепальної зброї, а також 3,4 кг вибухових речовин.

Кінологічний центр Донеччини має імітатори запаху всіх «популярних» наркотичних і психотропних речовин, отже вихованці натреновані на пошук наркотиків від канабісу й метадону до так званих солей (PVP), поширених серед молоді.

У Слов’янську В’ячеслав Алексєєв з напарницею Прайдою знайшли майже 20 закладок з «сіллю», запобігши збуту наркотику. Амфетамін у маріупольському поштоматі розпізнала різеншнауцер Кейсі під керівництвом Тараса Куби, а Кирило Кіш і Беста знайшли схованку з метадоном в автомобілі підозрюваного у наркоторгівлі. Загалом з початку року за участі кінологів вилучено майже 15 кг канабісу, а також партії інших заборонених речовин.

Найбільше собак працюють за пошуком людини. З їхньою допомогою поліція здобувала важливі речові докази та знаходила злочинців. Завдяки зусиллям кінолога Романа Зайця та службової вівчарки Кінга вдалося за одну годину розкрити пограбування в Слов’янську. У розважальному закладі зловмисник вихопив телефон просто з рук чоловіка та втік. Собака взяв слід і привів поліцейських до закинутої будівлі, де і знайшли телефон. Майже одразу оперативники затримали й викрадача. Гаджет повернули законному власнику.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux