Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Керівництво поліції Донеччини та представники Єврокомісії обговорили розвиток правоохоронних органів на засадах партнерства з ЄС
Опубліковано 25 вересня 2021 року о 14:12

Сьогодні, 25 вересня, відбулася зустріч т.в.о. начальника поліції Артема Киська з заступницею Генерального директора Генерального Директорату з питань добросусідства та розширення Єврокомісії Катаріною Матерновою у рамках її чотириденного візиту до України у межах Зеленої угоди.

Робоча зустріч відбулася у креативному просторі «Відкрита поліція».

Участь у заході взяли т.в.о. начальника поліції ГУНП в Донецькій області Артем Кисько, заступниця Генерального директора Генерального Директорату з питань добросусідства та розширення Єврокомісії, керівник Групи Європейської Комісії з підтримки України Катаріна Матернова, начальник відділу Європейської служби зовнішньої діяльності Річард Тіббелс, керівник відділу співробітництва Представництва ЄС Фредерік Коен, радник з політичних питань Представництва ЄС Юркі Літманен, член Групи Європейської Комісії з підтримки України Танель Тан, голова Представництва КМЄС в м. Маріуполі Мартін Кулішек,координатор з громадської безпеки та соціальної згуртованості Програми ООН із відновлення та розбудови миру Роман Хащенков.

Представники Єврокомісії, Представництва ЄС та поліцейські обговорили ряд питань щодо взаємодії поліції, іноземних партнерів та громадського суспільства.

Так, за останні роки збільшилася кількості звернень громадян до поліції області, що свідчить про ефективно налагоджену систему взаємодії з громадськістю. «Поліція Донеччини отримала найвищі оцінки ефективності своєї роботи – 56,3%, а це 4 місце в рейтингу по Україні», - сказав Артем Кисько.

«Я дуже рада, що ми можемо співпрацювати ефективно не лише з Національною поліцією, а також з поліцією на регіональному рівні. Високий рівень довіри населення до поліції – є важливим показником в роботі правоохоронців», - відзначила Катаріна Матернова.

Т.в.о. начальника поліції ГУНП в Донецькій області Артем Кисько подякував європейським партнерам за співпрацю та відзначив важливість допомоги, яку надає Консультативна Місія ЄС та ПРООН, зокрема впровадження безпекових проєктів.

«Серед них найбільшої актуальності зараз набувають ті, що спрямовані на забезпечення дотримання прав громадян, а саме «Custody Records» та створення «Front Office», - відзначив Артем Кисько.

Полковник поліції додав, що запровадження цих ініціатив не лише мінімізує ризики порушення прав затриманих та доставлених, а й убезпечує поліцейських від можливих посягань на їх життя і здоров’я.

Протягом останніх трьох років в рамках спільних проєктів було проведено понад 30 теоретичних та практичних заходів. Тренінги та семінари сприяли отриманню дільничними офіцерами поліції знань і навичок необхідних для успішної реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади». На теперішній час в області виконують свої завдання 17 ПОГів та ще 21 проходять навчання. Також завдяки тренінгам 20 поліцейських ювенальної превенції набули досвіду роботи у групах «поліції діалогу».

Врамках міжнародних програм поліцейські отримали необхідні для виконання завдань поліції в зоні проведення операції Об’єднаних сил транспортні засоби різних модифікацій, модулі для поліцейських станцій та блокпостів, спеціальну рентген установку для вибухотехнічної служби, бодікамери, медичне устаткування, екіпірування для проходження тактичної підготовки тощо. Завдяки наданим транспортним засобам поліцейські посилили безпеку місцевих громад у найвіддаленіших куточках області.

Артем Кисько відзначив, що поліція Донеччини завжди готова до діалогу з міжнародними партнерами і громадськістю: «Ми відкриті до комунікації, обговорення суспільних пропозицій та впровадженню нових ідей».

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux