Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині стартувала всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»
Опубліковано 25 листопада 2021 року о 12:36

Щороку поліцейські долучаються до державної кампанії з попередження домашнього насильства та жорстокого поводження відносно дітей. Правоохоронці реагують на кожне повідомлення громадян щодо вчинення насильства у сім’ї та надають допомогу постраждалим.

Дивитися в очі своєму кривднику, не розуміти, захищатися, виборювати «любов», терпіти, продовжувати страждати, боятися залишитися та боятися піти. Знайомі відчуття для кожного, хто хоч раз у житті був у відносинах з домашнім тираном.

Головну помилку, яку роблять жертви опинившись в такий ситуації, мовчати, вважати це соромом, не просити допомоги або відмовлятися від неї.

Саме тому щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Поліцейські - перші, хто стоїть на захисті потерпілих від домашнього насильства. Відносно кривдників складаються адміністративні протоколи, вносяться термінові заборонні приписи, проводяться превентивні заходи, для виключення рецидиву. Також правоохоронці притягують порушників до кримінальної відповідальності та надають всебічну допомогу постраждалим.

Відтак, за 10 місяців на лінію «102» надійшло більше 27 900 повідомлень потерпілих від домашнього насильства, переважна більшість яких – від жінок. Під час реагування на такі факти поліцейські склали 9 026 адмінматеріалів за ст.172-3 КУпАП та відкрили 311 кримінальних проваджень за ст.126-1 ККУ (Домашнє насильство),з них 275 проваджень направлено до суду.

Дільничні офіцери поліції територіальних підрозділів винесли 1 046 термінових заборонних приписів кривдникам, а мобільні групи з реагування на повідомлення про вчинення домашнього насильства здійснили 3834 виїзди.

У Краматорську жертвою домашнього тирана стала літня жінка. Потерпіла опинилася на вулиці після сварки з сином. Без грошей та засобів для існування, жінка знайшла притулок у церкві. там вона провела кілька діб, але через важкий емоційний стан їй стало зле та знадобилася допомога лікарів. Саме співробітники медичного закладу повідомили про подію у поліцію. Інспектори сектору протидії домашньому насильству запропонували потерпілій поїхати до Центру соціально-психологічної допомоги, де вона отримала тимчасовий місце перебування та допомогу спеціалістів. Кривдника було притягнуто до адміністративної відповідальності та взято під контроль.

Мешканка Волноваського району та її трирічна донька потерпіли від рук свого співмешканця. Наприкінці вересня п’яний чоловік розпочав конфлікт, під час якого

вилив банку згущеного молока на голову дівчинці, після чого вигнав її та жінку з будинку. Потерпіла з дитиною на руках попросилася переночувати до сусідів, а на ранок, повернувшись додому мала надію, що тиран заспокоївся, проте конфлікт продовжилися. На цей раз чоловік вилив на голову дівчинці відро з водою. Повністю мокра дівчинка опинилася на вулиці, а жінка намагалася заспокоїти кривдника. Дитину біля подвір’я побачила сусідка та повідомила про це у поліцію. Зараз дівчинку на 9 місяців поміщено до Великоновосілківського центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Відносно кривдника було складено два адміністративних протоколи за ст. 173 КУпАП України, винесена оцінка ризиків та тимчасовий заборонний припис.

Пам’ятай! Коли потрібна допомога – телефонуй «102». Поліція поруч.

Відділ комунікації поліції
Донецької область

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux