Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На лінії розмежування біля Торецька запрацювала нова поліцейська станція
Опубліковано 23 березня 2019 року о 13:06

У прифронтовому Новгородському розпочала роботу сучасна поліцейська станція, яка працюватиме цілодобово. Відтак, більше 12 тисяч жителів отримуватимуть всю необхідну допомогу у найкоротший час. Загалом на Донеччині працює 130 поліцейських станцій, з них 8 розташовані на лінії розмежування.

Поліцейська станція обслуговуватиме шість населених пунктів, які входять до складу Новгородської селищної ради. Проект реалізовано Національною поліцією в Донецькій області за підтримки Програми розвитку ООН, місцевої громади та інвесторів.

Станція розташована у повністю оновленому приміщенні та обладнана сучасною технікою. На монітор чергового виведена інформація з усіх відеокамер у селищі, зокрема шести камер інтелектуального відеонагляду та з будинків, які отримали статус безпечних. Підрозділ під’єднаний до загальнообласної системи безпеки – Єдиного аналітичного сервісного центру.

«Це одна з найбільш оснащених поліцейських станцій завдяки тому, що до реалізації проекту долучилися міжнародні партнери та громада. Відкриття станції дасть можливість безперервно надавати поліцейські послуги громадянам та забезпечити постійну присутність поліції на лінії розмежування. Наша мета – зробити Новгородську громаду максимально безпечною», - наголосив начальник поліції Донецької області Микола Семенишин.

На станції постійно чергуватимуть 5 співробітників Торецького відділення поліції – дільничні офіцери та оперативники карного розшуку. Правоохоронці забезпечені службовим автомобілем, що дозволить більш оперативно реагувати на виклики громадян.

«Важливо, щоб послуги безпеки були наближені саме до тих, хто їх потребує, особливо на лінії розмежування. Спільними зусиллями вдалося зробити комфортний офіс – як для працівників, так і для мешканців громади», - зазначив Рустам Пулатов, спеціаліст ПРООН з питань суспільної безпеки та соціальної згуртованості.

Голова Новгородської селищної ради Микола Ленко зауважив, що це вже другий проект поліції та ПРООН, спрямований на підвищення безпеки в прифронтовому селищі.

«Під час першого спільного проекту ми встановили інтелектуальні камери, які відстежують пересування злочинців, викрадених автівок. Сьогодні у нас з’явилася сучасна поліцейська станція,

яка буде ефективно забезпечувати безпеку громадян, захист їх прав, їх життя», - зазначив Микола Ленко.

Допомогу у реалізації проекту було надано керівництвом Авдіївського коксохімічного заводу на чолі з генеральним директором Мусою Магомедовим.

Минулого року на Донеччині було відкрито 7 нових поліцейських станцій. В поточному році планується відкриття ще 8 та реконструкція 57 станцій.

 

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux