Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Донеччини презентувала свою роботу Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності
Опубліковано 14 вересня 2021 року о 17:10

Сьогодні, 14 вересня, розпочався робочий візит Комітету ВР з правоохоронної діяльності до Донецької області, організований Консультативною місією ЄС. Народні депутати ознайомилися з оснащенням поліції та рятувальників ДСНС, а також роботою кінологічної та вибухотехнічної служб, криміналістів та спецпідрозділів. Поліцейські забезпечують безпеку за допомогою новітнього обладнання, отриманого від міжнародних партнерів.

У складі делегації на Донеччину прибули перший заступник голови Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук та заступник голови Консультативної місії ЄС Фредрік Весслау.

У перший день візиту депутатам було представлено озброєння та техніку, які використовує поліція під час виконання службових обов’язків, а також оснащення навчальної бази «Академія поліції» Донецького державного університету внутрішніх справ.

Презентацію провели т.в.о. начальника Головного управління Нацполіції в Донецькій області Артем Кисько та ректор ДонДУВС Сергій Вітвіцький.

«Серед основних завдань поліцейських - протидія незаконним збройним формуванням і нелегальному обігу зброї, виявлення вибухонебезпечних предметів. Сьогодні поліція має для цього відповідний рівень підготовки та сучасне обладнання, яке, зокрема, було передано у рамках допомоги від Європейського Союзу. Нова техніка посилила спроможності поліції з надання допомоги населенню та якість кримінальних розслідувань. Ми вдосконалюємося, щоб кожен мешканець Донеччини почувався у безпеці», - зазначив Артем Кисько.

З початку 2021 року поліцейські отримали від КМЄС комп’ютерне та криміналістичне обладнання, транспорт і техніку для вибухотехнічних досліджень тощо.

Нове устаткування дало змогу покращити надання поліцейських послуг. У цьому році працівники вибухотехнічного відділу здійснили понад 400 виїздів, вилучили понад 2800 боєприпасів та близько 28 кг вибухових речовин. За допомогою службових собак розкрито 397 злочинів.

Вибухотехніки та кінологи продемонстрували народним депутатам тактику спільних дій під час виявлення та знешкодження вибухового пристрою. А бійці спецпідрозділу КОРД показали елементи операції із затримання озброєних злочинців.

Представники Верховної Ради також відвідали новий сучасний тир, який відкрився на базі університету внутрішніх справ минулого місяця.

«Ми прагнемо, щоб органи МВС мали все необхідне для якісної роботи. Те, що я побачив на цей момент, вселяє надію, бо поліція виглядає потужно. Є багато молодих, мотивованих людей, які готові виконувати свою поліцейську місію. Тішить, що є обладнання, його, звісно, недостатньо, але воно прибуває все більше. Разом із союзниками і партнерами ми будемо це примножувати», - наголосив перший заступник голови Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux