Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Понад 240 тисяч громадян відпочили у безпеці – підсумки роботи туристичної поліції Донеччини
Опубліковано 22 вересня 2021 року о 17:52

Зменшення кількості ДТП у зонах відпочинку, припинені злочини та розшукані діти – сьогодні, 22 вересня, відбулася презентація проєкту «Туристична поліція» та результатів діяльності правоохоронців упродовж курортного сезону-2021. Під час круглого столу поліцейські, представники громадських організацій та міжнародні партнери обговорили підготовку до наступного сезону, орієнтовану на потреби громадян.

Участь у заході взяли представники поліції Донецької області, Програми ООН із відновлення та розбудови миру та Консультативної місії ЄС, ГО «Рада жінок Донеччини», Національної гвардії та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Цього року на охорону громадського порядку на узбережжі Азовського моря, у Святогірську та курортах Краматорського району заступила оновлена туристична поліція. Було збільшено кількість нарядів, покращено їх технічне оснащення, розроблені нові маршрути патрулювання, обладнано три поліцейські станції. На цей час триває робота щодо виділення для поліцейських ще восьми велобайків, ноутбуків та квадрокоптера.

У цьому році курорти Донецької області відвідала 241 тисяча громадян, з них понад 8700 дітей, що перевищило «докарантинний» рівень 2019 року. Спокій громадян охороняли близько 100 поліцейських і військовослужбовців Нацгвардії: кінна та водна поліція, піші та автомобільні, мото- та велопатрулі. Співробітники туристичної поліції пройшли навчання з надання першої домедичної та психологічної допомоги.

«Проєкт реалізується за допомогою партнерів, а його мета – щоб поліцейські послуги максимально відповідали очікуванням громадян. Сьогодні ми покращили наші спроможності, взаємодію з іншими службами і бачимо результат», – зазначив заступник начальника управління превентивної діяльності поліції Донеччини Павло Тарасов.

Поліцейські задокументували 88 кримінальних правопорушень та склали 227 адміністративних матеріалів. Тяжких злочинів не допущено.

Туристична поліція розшукала та повернула додому13 зниклих людей, із них вісім – діти. Неодноразово правоохоронці надавали допомогу постраждалим до приїзду швидкої. Порівняно з минулим роком знизилася кількість дорожніх аварій у курортних зонах. Так, якщо в 2020 році на території Мангушської громади сталося дев’ять ДТП із 13 постраждалими, то в 2021 – три автопригоди, в яких травмувалися п’ятеро осіб.

Крім того, поліція перевірила понад 500 суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю спиртними напоями, надають послуги з прокату водних атракціонів тощо, а також власників зброї.

Присутні напрацювали план заходів на наступний рік та анонсували проведення інстаграм-конкурсу від туристичної поліції.

Проєкт «Туристична поліція» реалізує ГО «Рада жінок Донеччини» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux