Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Торецька розкрили подвійне вбивство, замасковане під пожежу
Опубліковано 27 серпня 2021 року о 15:30

Двоє юнаків забили чоловіків до смерті, а потім позбулися трупів шляхом підпалу у покинутому будинку. Першочергова картина злочину виглядала, як звичайна пожежа у будівлі. Проте поліцейські виявили речові докази, які вказували на насильницьку смерть потерпілих. За скоєне затриманим загрожує довічне ув’язнення.

До поліції Торецька надійшло повідомлення від працівників ДСНС про те, що під час гасіння пожежі в покинутій будівлі було виявлено два трупи. Під час першочергових слідчих дій було встановлено особи потерпілих. Ними виявилися місцеві мешканці 52 та 44 років. Також правоохоронці встановили, що тіла чоловіків мали ознаки насильницької смерті.

Поліцейські розпочали комплекс оперативно-розшукових заходів, до яких було залучено судово-медичного експерта та кінолога зі службовою собакою. Оперативники взяли до уваги найменші деталі, які відшукали на місці, опитали свідків, переглянули записи з камер відеоспостереження, розташованих поряд із місцем злочину.

Вже наступного дня поліція з’ясувала хід подій та викрила підозрюваних у вбивстві – жителів Торецька 16 та 18 років. Їх було знайдено за місцем мешкання.

Зі слів зловмисників, у них виникла сварка з безхатьком, яка перейшла у бійку. Юнаки почали бити опонента руками та цеглиною. Від отриманих травм чоловік помер на місці.

Усвідомлюючи, що за вчинений злочин їм не уникнути кримінальної відповідальності, зловмисники вирішили «позбутися» трупа та приховати сліди злочину. Тіло  потерпілого вони перенесли до покинутої будівлі, однак очевидцем дій фігурантів став випадковий перехожий. Чоловіка, як свідка злочину, фігуранти вбили тим самим способом.

Обидва тіла зловмисники підпалили у будівлі, законспірувавши все під пожежу через необережне поводження з вогнем.

На даний час вказаним особам під процесуальним керівництвом Бахмутської окружної прокуратури повідомлено про підозру у вчиненні злочину (кримінального правопорушення), передбаченого п.1, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство особи, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене групою осіб).

Крім того підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном  на 60 днів. Слідство триває.

Бахмутський районний відділ поліції Донецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux