Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З початку року поліцейські Донеччини вилучили з нелегального обігу майже 30 000 боєприпасів
Опубліковано 07 травня 2020 року о 12:41

Правоохоронці вилучили 44 гранатомети, 540 гранат, понад 26 000 набоїв, близько 35 кілограмів вибухових речовин та 28 одиниць вогнепальної зброї, а також провели 9 оперативних закупівель зброї та боєприпасів. Результат таких оперативних заходів – врятовані людські життя.

Наприкінці січня мешканець Маріуполя у трансформаторній станції Центрального району міста виявив ящик, в якому знаходились два нерозпакованих цинки зі 160 патронами калібру 12.7. Про це одразу повідомив до поліції і тим самим убезпечив себе та оточуючих від можливих фатальних наслідків. А житель Великоновосілківського району, навпаки, свою небезпечну знахідку – снаряди РПГ – приніс додому. Внаслідок вибуху чоловік втратив найцінніше – життя. На жаль, подібні ситуації не поодинокі. З початку проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на території нашого регіону випадки травмування та загибелі цивільного населення через необачне поводження зі зброєю та вибухонебезпечними предметами трапляються доволі часто - тільки в цьому році на Донеччині двоє осіб отримали травми, троє – загинули.

З метою попередження подібних фактів правоохоронці проводять профілактичну роз’яснювальну роботу, розповсюджують інформаційну друковану продукцію щодо правил поведінки з вибухонебезпечними предметами, здійснюють систематичні заходи з виявлення нелегальної зброї та блокування її переміщення. Поліція перевіряє пасажирів на залізничних та автовокзалах, транспорт та вантажі на стаціонарних та мобільних блокпостах. У рамках операції Об’єднаних сил правоохоронці проводять відпрацювання прифронтових населених пунктів.

Також у березні у результаті оперативних закупівель правоохоронці викрили та затримали п’ятьох жителів Бахмутського району, які продавали зброю для організації масових заворушень у Києві. З незаконного обігу було вилучено три автомати, три протитанкові гранатомети (РПГ-18, РПГ-22), два газові пістолети, дві гранати, близько 500 патронів, а також понад 5 кг тротилу і пластиду. Встановлено, що лідер угруповання брав участь в незаконних збройних формуваннях, а серед «товару» - зброя, викрадена бойовиками з військових частин під час анексії Криму в 2014 році.

Поліцейські закликають громадян дотримуватися правил безпеки, які врятують життя:

- обмежити перебування у місцях, де є ризик натрапити на предмети війни: в лісосмугах, біля водойм, у покинутих будинках, районах, де раніше велися активні бойові дії;

- завжди контролювати ситуацію навколо себе: уважно дивіться під ноги та навколо;

- не торкатися виявленого підозрілого предмета та не дайте цього робити іншим;

- за можливості огородити місце виявлення підозрілого предмету та організувати охорону;

- не намагатися розібрати або спалити виявлений вибухонебезпечний предмет. Це майже у 100% випадків є причиною вибуху;

- негайно повідомити про небезпечну знахідку за телефонами 101 або 102.

Відділ комунікації
поліції Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux