Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Дружківка під вогнем: росіяни зруйнували сьомий відділ поліції на Донеччині та поранили поліцейських
Опубліковано 26 квітня 2023 року о 18:06

Окупанти двічі обстріляли місто. Вночі поцілили двома ракетами С-300, а вдень накрили з РСЗВ «Смерч». Пошкоджено щонайменше 12 житлових будинків та адмінбудівля поліції. Поранено трьох правоохоронців. Постраждалих серед цивільного населення попередньо немає.

Перша атака відбулася о другій годині ночі, наступна – близько 13:00. Поліція документує наслідки воєнних злочинів рф. На місцях влучань працюють слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, парамедики, а також керівництво обласного управління поліції.

Наразі відомо про пошкодження 4 багатоквартирних і 8 приватних будинків. Значні пошкодження отримав відділ поліції Дружківки, де сталося часткове обрушення фасаду, вибито вікна, посічено стіни.

Внаслідок обстрілу травмовано двох чергових інспекторів і слідчого, віком від 22 до 34 років, які в момент удару перебували на робочих місцях. Поліцейським надано першу медичну допомогу, двох госпіталізовано до місцевої лікарні, а надалі буде доправлено до госпіталю в іншому регіоні.

Начальник поліції Донеччини Руслан Осипенко відвідав поранених і потурбувався, щоб їм було забезпечено нормальні умови перебування. Постраждалим надається вся необхідна допомога, їхній стан стабільний. Правоохоронці вже мріють про повернення на службу після лікування.

«Ми прагнемо якнайскоріше відновитися та знову стати в стрій. Людям потрібна наша допомога», - кажуть хлопці.

Наразі керівництвом обласної поліції вирішується питання щодо передислокації особового складу до іншого приміщення. Поліцейські залишаються в місті та допомагатимуть цивільному населенню.

З початку російського вторгнення рашисти пошкодили адмінбудівлі вже 7 територіальних підрозділів поліції Донеччини: у Дружківці, Вугледарі, Авдіївці, Лимані, Кураховому, Великій Новосілці та Бахмуті. Це дані без урахування тимчасово окупованих територій, де масштаби руйнувань буде встановлено після звільнення від загарбників.

«Ворог намагається завадити роботі поліцейських і залишити мирне населення без порятунку. Але ми тримаємо стрій. Співробітники поліції рятують людей навіть у найбільш гарячих точках, куди не мають змоги дістатися інші служби. Мешканці Донеччини можуть завжди розраховувати на допомогу поліції», - зазначив Руслан Осипенко.


Відділ комунікації поліції

Донецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux