Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині додатково встановлять 120 інтелектуальних відеокамер
Опубліковано 23 листопада 2018 року о 12:11

Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Микола Семенишин сьогодні, 22 листопада, під час колегії Донецької обласної військово-цивільної адміністрації у Краматорську. Керівник обласної поліції відзвітував про результати роботи за 10 місяців, а також повідомив про створення нових підрозділів та реалізацію проектів з безпеки.

За підсумками 10 місяців відзначається позитивна динаміка щодо зниження кількості зареєстрованих кримінальних правопорушень та збільшення рівня їх розкриття. Так, розкрито кожен другий злочин.

Поліцейські оголосили про підозру 271 учаснику незаконних збройних формувань. З незаконного обігу вилучено 194 одиниці вогнепальної зброї, 83 тисячі боєприпасів, 187 кг вибухівки.

Затримані 12 організованих злочинних груп. Притягнено до відповідальності 55 членів ОЗГ, які скоїли 80 тяжких та особливо тяжких злочинів.

Розкрито майже всі злочини проти особи (вбивства, тяжкі тілесні ушкодження, зґвалтування).

В цьому році поліція посилила протидію наркозлочинності. Задокументовано 1761 правопорушення, пов'язане з незаконним обігом наркотиків. Поліцейські затримали 4 організовані злочинні групи, що торгували наркотиками. Припинено 184 факти збуту наркотичних і психотропних речовин.

Наразі в поліції Донеччини впроваджується проект з реформування кримінальної поліції. У структурі обласного главку вже створено управління стратегічних розслідувань та формується відділ кримінального аналізу. Крім того, повністю відновлено вибухотехнічну службу.

Також Микола Семенишин розповів про хід реалізації проектів, покликаних підвищити безпеку у прифронтовому регіоні, такі як «Безпечний будинок», Регіональна програма профілактики правопорушень серед дітей, туристична поліція та інші.

На Донеччині працюють більше 100 камер інтелектуального відеоспостереження, завдяки яким було затримано 40 викрадених автомобілів.

«Найближчим часом планується додатково встановити 120 відеокамер, що дасть змогу перекрити усі в’їзди в область. Сьогодні ми спроможні якісно надавати поліцейські послуги, якісно протидіяти злочинності”, - зазначив керівник поліції Донеччини.

Голова Донецької ВЦА Олександр Куць наголосив на покращенні протидії наркозлочинності та крадіжкам. А також позитивно оцінив проект «Безпечний будинок» як інструмент боротьби з майновими злочинами.

Крім того, керівник облдержадміністрації відзначив, що наразі в кожному районі, в тому числі на лінії розмежування, забезпечено постійну присутність поліцейських, завдяки чому підтримується правопорядок.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux