Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Довірливість мешканців Покровського району коштувала їм 44 тисячі гривень за два дні
Опубліковано 23 листопада 2018 року о 11:46

«Ваш син потрапив до поліції», «Нам потрібно перевірити реквізити вашої банківської картки», «Вам нарахована премія» - саме ці схеми вдало використали зловмисники і поповнили свої кишені за рахунок спустошення чужих рахунків.

До чергової частини Добропільського відділення поліції звернулась 49-річна мешканка с.Святогорівка і повідомила, що невідомий чоловік незаконно заволодів її грошима. З’ясувалось, що незнайомець зателефонував потерпілій, назвався «правоохоронцем» і сказав, що її син скоїв правопорушення, через що потрапив до поліції. Чоловік додав, що для того, аби «справа була закрита» родичці слід перерахувати на картку «слідчого» 30 тисяч гривень. Замість того, щоб самостійно подзвонити сину або на 102 і дізнатися, що насправді сталося, жінка поспішила до терміналу і здійснила банківську операцію. «Наступного дня мені знову зателефонував той самий чоловік і сказав, що необхідно ще 5 тисяч гривень і мого сина відпустять. Знаючи банківські реквізити, я знову перерахувала необхідну суму»,- розповіла в поліції постраждала. Лише після другого платежу жінка вирішила все ж таки набрати сина і запитати де він зараз перебуває. Коли родич відповів, що він знаходиться в іншому місті і з ним усе гаразд, потерпіла зрозуміла, що її ошукали.

В Авдіївці від рук «співробітників банку» постраждала 21-річна місцева жителька. В даному випадку зловмисники діяли по старій, перевіреній схемі: зателефонували жінці, представились працівниками служби безпеки банку і попросили її особисті дані для «звірки». Не підозрюючи, що це шахраї, потерпіла назвала необхідну їм інформацію, а через кілька хвилин отримала смс-повідомлення про те, що з її банківського рахунку зняті всі гроші. Сума збитку склала 5 тисяч 380 гривень.

Жертвами шахрайки-листоноші в Українську стали дві пенсіонерки. Так, зловмисниця завітала до 63-річної жінки і сказала, що принесла їй «премію від держави» - 200 гривень. Незнайомка поскаржилась на те, що в неї є лише п’ятисотенні купюри, тому пенсіонерка має дати здачу – 300 гривень. Зраділа жінка так і зробила та коли «листоноша» пішла, потерпіла роздивилась, що залишена нею банкнота сувенірна. Про даний факт потерпіла одразу повідомила до поліції.

Того ж дня від рук цієї ж зловмисниці постраждала і 80-річна мешканка Українська, однак сума втрачених жінкою грошей була значно більшою. Легенда шахрайки була такою ж, як і в попередньому випадку та почувши від пенсіонерки, що та нещодавно отримала пенсію дрібними грошима, «листоноша» запропонувала їй обміняти їх на крупніші. Літня жінка погодилась на обмін і віддала незнайомці свої 3 тисячі 100 гривень, а навзаєм отримала таку ж суму п’ятисотенними купюрами. Закривши двері за «добродійкою», пенсіонерка почала роздивлятися купюри і помітила, що вони не справжні. Розгублена жінка прийшла до поліції із проханням допомогти їй розшукати зловмисницю і повернути свої гроші.

За всіма фактами правоохоронцями відкриті кримінальні провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Встановлюються особи шахраїв.

Поліцейські звертаються до громадян із проханням бути уважними при спілкуванні із невідомими, які пропонують будь-які грошові угоди.

 

Покровський відділ поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux