Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині поліцейські закликали громадян позначити себе на дорозі
Опубліковано 28 лютого 2020 року о 13:40

В рамках профілактичних заходів, які тривають з 10 по 29 лютого, співробітники груп реагування патрульної поліції проводять інформаційні кампанії та наглядні експерименти з метою зменшення дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів.

З початку року під колеса автомобілів потрапило 68 пішоходів, з них 10 загинули.

За статистикою кількість аварій зростає у темний час доби, а основними причинами є перехід дороги у невстановленому місці, раптовий вихід людини на проїзджу ділянку дороги та недостатня видимість пішоходів.

Під час превентивних заходів поліцейські нагадали громадянам про важливість дотримання правил дорожнього руху та закликали позначити свій одяг світловідбиваючими елементами.

Поліцейська інформаційна кампанія охопила максимальну аудиторію та пройшла у кожному населеному пункті регіону. Правоохоронці звернулися до водіїв, пішоходів, велосипедистів, а особливу увагу приділили школярам.

Адже тільки за останню добу на дорогах області загинуло дві дитини 3 та 7 років. Саме тому вкрай важливо забезпечити світлоповертаючими стрічками на одязі саме неповнолітніх, які повертаються зі школи додому в умовах недостатньої видимості. Флікери допоможуть дітям стати більш помітними на неосвітлених ділянках доріг та уникнути тяжких наслідків.

Так, у Бахмуті поліцейські-ювенали та лігівці роздали місцевим мешканцям листівки з профілактичною інформацією та провели наглядний експеримент, мета якого – довести громадянам необхідність позначення себе на дорозі. За допомогою статистів організатори дослідження спробували з’ясувати, яку роль відіграють світловідбиваючі елементи одягу пішоходів у темну пору доби на частково освітлених ділянках дороги.

Встановлено, що водій автомобіля виявляє пішохода, що має спеціальні наклейки, що відбивають світло у темряві, із значно більшої відстані в порівнянні з пішоходом без них. При русі з ближнім світлом фар відстань збільшується з 25-40 метрів до 130-140 метрів, а при русі з дальнім світлом - відстань збільшується до 400 метрів. При застосуванні світловідбиваючого елементу ризик наїзду на пішохода знижується в 6-8 разів!

Поліція Донеччини закликає неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху! Забезпечте себе та своїх дітей флікерами!

Відділ комунікації поліції
Донецькій області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux