Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оперативники Донеччини затримали маріупольця, який 7 років перебував у міжнародному розшуку за вчинення тяжкого злочину
Опубліковано 28 травня 2020 року о 17:30

Чоловік виштовхнув знайому з вікна третього поверху та намагався втекти від покарання, переховуючись на території сусідньої держави. Затримали втікача співробітники управління карного розшуку обласної поліції у взаємодії з відділом міжнародного поліцейського співробітництва та за допомогою колег з Білорусії.

Злочин було скоєно у 2012 році у Лівобережному районі міста. Тоді в нетверезій компанії стався конфлікт. 23-річний чоловік вирішив завдати шкоди новій знайомій та виштовхнув жінку з вікна третього поверху. На щастя, потерпіла залишилась живою - отримала численні травми.

Поліцейські Маріуполя зібрали необхідні докази причетності підозрюваного до скоєння злочину, передбаченого ч.1 ст.121 Кримінального кодексу України(Умисне тяжке тілесне ушкодження), та спрямували справу до суду.

Усвідомлюючи тяжкість покарання, фігурант вирішив втекти з-під арешту на тимчасово окуповану територію.

За час кочового життя чоловік змінив щонайменше дві країни та близько десятка міст. Не затримувався він і в орендованих квартирах, постійно змінював номери телефонів, навіть з рідними виходив на зв’язок зазначені дні. Вважав це відмінним планом маскування у переховуванні від правоохоронних органів. Проте чоловік не здогадувався, що весь цей час знаходився «на мушці» поліцейських, які відстежували кожен його крок.

Гра у схованки скінчилася у грудні 2019 року. Співробітники управління карного розшуку Донеччини встановили, що зловмисник планує «осісти» у місті Бобруйську(Білорусія) та спланували концепцію його викриття.

Складна схема затримання чоловіка спрацювала за підтримки білоруських колег у лютому цього року, після чого його було екстрадовано в Україну.

Весь цей час розшукуваний вважав, що зможе перехитрити правоохоронців, що про його злочин забудуть, а він сам втече від покарання.

Тепер затриманий буде чекати на вирок суду під вартою у Маріуполі, куди його з пункту пропуску «Нові Яриловичі» у Чернігівській області супроводили обласні розшуковці. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції
Донецькій області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux