Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З початку року поліція Донеччини припинила діяльність 11 організованих злочинних угрупувань
Опубліковано 26 жовтня 2018 року о 16:50

До відповідальності притягуються 38 осіб, які причетні до 44 тяжких та особливо тяжких злочинів. Задокументовані ОЗГ з транснаціональними, міжрегіональними, а також корумпованими зв’язками.

В цьому році співробітники підрозділів кримінальної поліції викрили 11 організованих злочинних груп, тоді як за аналогічний період минулого року – 9. На третину збільшилася кількість осіб, яким повідомлено про підозру за злочини в складі ОГ.

Поліцейські ліквідували у прифронтовому регіоні банду найманих вбивць, три мережі наркоторгівлі, в тому числі міжрегіональну, канал нелегального перетину кордону Україна–РФ, «вугільну» схему розкрадання бюджетних коштів, до якої причетні посадові особи держпідприємств. Серед затриманих також група вимагачів та організатори підпільного грального бізнесу.

Збиток, спричинений діяльністю організованих угрупувань, сягає десятків мільйонів гривень. Накладено арешт на майно зловмисників на суму близько 4,7 мільйонів гривень.

Усі ОЗГ були «кваліфіковані», знайомі з методами роботи поліції, використовували конспірацію та не лишали слідів. Тривала робота оперативників була спрямована на ретельний збір доказів та документування діяльності кожного учасника.

Наразі всі кримінальні провадження з обвинувальними актами спрямовані до суду. Серед них – резонансні справи відносно двох бандформувань.

Члени одного з них причетні до катування та потрійного вбивства родини у Великій Новосілці. Працюючи над розкриттям злочину, поліцейські опитали понад 3 тисячі людей та встановили всіх водіїв, які проїжджали крізь населений пункт того дня.

Інша банда підозрюється у замовному вбивстві чоловіка у Мангуші: людину викрали, позбавили життя та закопали в лісі. Якби поліція не вийшла на слід одного зі зловмисників, тіла б ніколи не знайшли.

Під час спецоперації із затримання групи вимагачів розшуковці спільно зі спецпідрозділом КОРД звільнили заручника, якого захопили заради викупу .

Перед судом також постануть двоє членів ОЗГ, що нелегально переправляли громадян через державний кордон з України до РФ через окуповану територію та у зворотному напрямку. Організатор, громадянин РФ, оголошений в розшук.

 

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux