Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Протидія кримінальним правопорушенням на території проведення ООС: поліція Донеччини взяла участь у Всеукраїнській конференції
Опубліковано 23 жовтня 2021 року о 11:19

Захід відбувся вчора, 22 жовтня, на базі Маріупольського центру первинної підготовки поліцейських «Академія поліції». Працівники силових відомств та курсанти обговорили проблемні питання, що постають у процесі розкриття та розслідування злочинів, скоєних на тимчасово окупованій території.

Всеукраїнську науково-практичну конференцію було проведено за ініціативи Донецького державного університету внутрішніх справ спільно з Об’єднаним центром цивільно-військового співробітництва ОТУ «СХІД» (м. Маріуполь).

У конференції взяли участь працівники Департаменту персоналу МВС України, Нацполіії та Нацгвардії України, Верховного Суду України, Командування Об’єднаних сил, Національного агентства з питань запобігання корупції, Донецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, Донецької обласної прокуратури, усі відомчі заклади вищої освіти та наукові установи.

Серед них:начальник слідчого управління ГУНП в Донецький області Сергій Беседа, начальник управління карного розшуку ГУНП в Донецькій області Павло Свір, заступник начальника слідчого управління ГУНП в Донецький області Олена Продун, проректор ДонДУВС Олександр Куракін. В режимі онлайн до заходу долучився заступник начальника слідчо-криміналістичного відділу поліції Ізраїлю по центральному округу Роман Перцев, а також учасники з Києва, Харкова, Львова, Кривого Рогу, Одеси, Вінниці, Сєвєродонецька.

Конференцію відкрив Олександр Куракін. Під час виступу він зазначив:«До оргкомітету конференції надійшло близько 120 матеріалів. Більшість з них підготовлено докторами юридичних та психологічних наук, кандидатами юридичних наук».

Представники силових відомств обговорили протидію кримінальним правопорушенням на території проведення ООС. Зокрема, розглянули актуальні проблеми теорії кримінального права, кримінального процесу, криміналістики, оперативно-розшукової діяльності, психологічне та організаційно-тактичне забезпечення протидії кримінальним правопорушенням на території ООС, особливості організації та проведення негласних слідчих (розшукових) дій тощо.

Павло Свір у докладі акцентував увагу присутніх на особливостях розкриття розбійних нападів на житло громадян на тимчасово окупованих територіях та окреслив основні проблеми, які виникають у процесі документування та розслідування таких злочинів.

У своєму виступі Олена Продун підняла тему особливості регулювання діяльності слідчих Нацполіції України в умовах проведення ООС. Підполковник поліції зазначила, що під час здійснення досудового розслідування злочинів, скоєних на тимчасово окупованій території, виникає ряд проблемних питань на всіх процесуальних етапах (неможливість проведення огляду місця події, допит потерпілих та свідків, вилучення речових доказів, проведення судових експертиз, тощо), які потребують вирішення.

За словами проректор ДонДУВС, обговорення ідей за участю керівників відділів Національної поліції та інших відомств, учених і фахівців-практиків з різних регіонів країни, є однією з головних передумов упровадження в законодавство, практику й освітній процес необхідних новацій.

Відділ комунікацій поліції
Донецької області
(за матеріалами ДонДУВС)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux