Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині представники МВС дали старт громадському обговоренню плану деокупації Донбасу
Опубліковано 19 червня 2018 року о 19:08

Сьогодні, 19 червня, в ході виїзного засідання Громадської ради при МВС у Маріуполі радники міністра внутрішніх справ України Іван Варченко та Володимир Мартиненко презентували стратегію деокупації Донбасу  «Механізм малих кроків», напрацьовану Міністерством внутрішніх справ  України. У рамках заходу відбувся семінар «Поліція та громада. Що можна робити разом для миробудівництва».

Робочий візит розпочався із зустрічі з особовим складом Головного управління Нацполіції в Донецькій області на чолі з начальником Миколою Семенишиним, бо саме з Донеччини планується розпочати деокупацію, в якій будуть задіяні місцеві поліцейські.

Представники МВС відзначили, що проект відновлення української влади на тимчасово окупованих територіях передбачає тісну співпрацю поліції та громадського суспільства.

«Одним з важливих етапів «Механізму малих кроків» є обов’язкове залучення до дискусії та реалізації стратегії громадського суспільства. Ми маємо разом визначити конкретні кроки, як саме вирішити конфлікт та повернути Донбас. Наші громадяни, такі ж українці, які живуть в окупації, мають відчувати підтримку держави», - зазначив Володимир Мартиненко.

З цією метою в Маріуполі було проведено семінар з миробудівництва, в якому взяли участь поліцейські, громадські активісти, які співпрацюють з поліцією, представники місцевої влади.

Іван Варченко та Володимир Мартиненко обговорили з учасниками дипломатичний механізм врегулювання конфлікту. Зокрема процес відновлення миру передбачає демілітаризацію, введення миротворчої місії, розмінування, проведення місцевих виборів, репатріацію переселенців, відновлення соціально-економічної інфраструктури, підготовку поліції до роботи в умовах конфлікту.

Умовою успіху деокупації є ефективний діалог поліції та громадян, який реалізуватиметься на принципах community policing. Досвідом налагодження ефективної комунікації поділилися Єлизавета Рехтман, консультант Центру гуманітарного діалогу (Київ) та Ольга Мірошник, голова правління Фонду місцевої демократії (Харків).

Учасники семінару ознайомилися з існуючими практиками партнерства поліції та громади, запровадженими в Східних регіонах країни, та обговорили алгоритми взаємодії, які можуть бути реалізовані в умовах збройного конфлікту.

В ході обговорення представники громадських організацій наголосили на необхідності подальшого реформування правоохоронних органів з метою підвищення рівня довіри до поліції. Адже саме довіра є запорукою у спільній справі повернення окупованих територій.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux