Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Необхідно створити належні умови для залучення громадськості до здійснення антикорупційних заходів - заступник начальника управління запобігання корупції МВС України
Опубліковано 30 вересня 2021 року о 17:21

Про це Ігор Іванчик повідомив під час круглого столу «Антикорупційна спроможність сектору безпеки: національний та зарубіжний досвід», який відбувся сьогодні, 30 вересня, в Маріуполі на базі Донецького державного університету внутрішніх справ. Поліцейські Донеччини доповіли про стан антикорупційної діяльності та долучилися до обговорення шляхів запобігання корупції.

Участь у дискусії взяли керівники підрозділів запобігання корупції Національної поліції, Нацгвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій, прикордонної та міграційної служб, науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, сервісних центрів МВС, ДонДУВС та відомчої лікарні, науковці.

Заступник начальника управління запобігання корупції МВС України Ігор Іванчик зазначив, що після перерви, обумовленої карантинними обмеженнями у зв’язку з пандемією COVID-19, міністерство відновило проведення комунікаційних заходів із антикорупційних питань.

«Важливо обговорити корупційні ризики в діяльності МВС та визначити шляхи запобігання корупції. У цьому році це вже п’ятий такий захід. Ми маємо створити належні умови для залучення громадськості до здійснення антикорупційних заходів», - повідомив Ігор Іванчик.

Учасників привітав проректор університету внутрішніх справ Руслан Врадій:

«Сьогодні ми маємо напрацювати шляхи подолання актуальних прецедентів у сфері протидії корупції. Нехай ті результати, яких ми сьогодні досягнемо, будуть втілені у законодавство, у життя та допоможуть нашій країні».

Питання щодо вдосконалення антикорупційних заходів у розрізі євроінтеграції підняв начальник сектору запобігання корупції Головного управління Нацполіції в Донецькій області Олександр Лучко.

«Ми впроваджуємо системний підхід у сфері запобігання корупції, заснований на превентивній антикорупційній роботі. Один із пріоритетних напрямів - своєчасне виявлення корупційних ризиків, які виникають у діяльності державних службовців, а також усунення умов та причин цих ризиків. У результаті проведеної роботи за останні три роки кількість працівників поліції, притягнутих до відповідальності за порушення антикорупційного законодавства, зменшилася», - сказав Олександр Лучко.

З початку 2021 року семеро співробітників були звільнені зі служби за порушення Закону України «Про запобігання корупції». Водночас задокументовано 71 факт пропозиції або надання неправомірної вигоди поліцейським від громадян за непритягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Олександр Лучко зазначив, що ефективними засобами мінімізації ризиків є удосконалення антикорупційної експертизи нормативно-правових актів і залучення громадськості до їх обговорення, інформаційна відкритість органів влади тощо. Не менш важливим є міжнародне співробітництво з Консультативною Місією ЄС із розбудови доброчесності, прозорості та зниження корупційних ризиків, а також взаємодія з іншими міжнародними інституціями.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux