Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Під час штурму: у Вугледарі «Білі Янголи» спільно з військовими провели операцію з порятунку багатодітної родини
Опубліковано 03 лютого 2023 року о 14:33

Маму і трьох доньок вдалося евакуювати лише з другої спроби - через щільний вогонь росіян, які пішли в атаку на місто. Аби врятувати життя малечі, поліцейські об’єдналися з аеророзвідкою та бригадою Чорних Запорожців ЗСУ. Найскладнішою частиною операції стали пошуки родини в палаючому місті з ризиком нарватися на ворожі ДРГ. У Вугледарі залишається ще троє дітей, «янголи» готують їх евакуацію. 

Жителька Вугледара з трьома дітьми віком 7-14 років погодилася на вмовляння поліцейських виїхати з міста. Група «Білий Янгол» здійснила пошуково-рятувальний виїзд, але в перший раз забрати сім’ю не вдалось. У цей день росіяни почали наступ на місто, й екіпаж поліції потрапив під обстріл.

«Безперервний штурм тривав чотири доби. Тому ми спланували новий виїзд у тісній взаємодії з військовослужбовцями ЗСУ - авіарозвідкою та 72-ю ОМБр ім. Чорних Запорожців. Разом з ними склали маршрут евакуації. Піймали проміжок між обстрілами, десь близько 30 хвилин, і заїхали в місто», - розповідає начальник відділу поліції №2 (м.Курахове) Артем Щусь, який очолив команду «янголів».

Родина жила на околиці, в тому районі частково вже були росіяни. Поліцейські дісталися адреси, однак там нікого не було – будинок був зруйнований. У цей момент ворог знову почав штурмові дії.

«Ми потрапили під обстріл. Тому наше броньоване авто сховали й рухалися по Вугледару пішки. Перебіжками від будинку до будинку, бо ворог вів постійний простріл території, як зі стрілецької зброї, так і систем залпового вогню. Треба було розшукати сім’ю. Знайшли їх у підвалі однієї з багатоповерхівок у центрі міста», - повідомляє Артем Щусь.

«Янголи» підігнали транспорт, одягли дівчаток одягли в дитячі бронежилети й шоломи та разом з мамою швидко доправили до Курахового.

«Діти боялися залишати укриття та їхати. Але ми подбали про те, щоб евакуація була максимально безпечною. Нас прикривали підрозділи ЗСУ. Напоготові була друга група з важкою технікою, якщо б ми її потребували. Наша група складалася з 4-х досвідчених поліцейських. Один постійно вів діалог з матір’ю та доньками, заспокоював, відволікав від бойових дій – таке в нього було завдання», - зазначає правоохоронець.

У Кураховому родину нагодували, повели медичний огляд і передали під опіку військової адміністрації Вугледара. Наразі жінка й діти вже у безпеці, на Київщині, з ними працюють лікарі та психологи.


Відділ комунікації поліції

Донецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux