Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Донеччини ініціювала проєкт із захисту молоді від наркоманії «Приєднуйся до життя»
Опубліковано 07 жовтня 2021 року о 17:40

Що робити, якщо твій друг почав вживати наркотики? Як захистити дитину, батьки якої перебувають під наркотичним впливом? Проєкт передбачає впровадження алгоритмів допомоги у конкретних ситуаціях та об’єднає учнів, батьків, педагогів, медиків та поліцейських. Крім того, планується широка просвітницька кампанія та створення кола лідерів думок серед дітей та дорослих, які мотивуватимуть на життя без наркотиків.

Концепцію проєкту «Приєднуйся до життя» обговорили сьогодні, 7 жовтня, організатори та партнери під час форуму-практикуму в Маріуполі. Захід організовано відділом ювенальної превенції Головного управління Нацполіції в Донецькій області та Національним аерокосмічним університетом ім. М.Є. Жуковського (Харків) за підтримкою Маріупольської міської ради.

Участь в обговоренні взяли представники Консультативної місії ЄС та Програми ООН із відновлення та розбудови миру, Донецької облдержадміністрації, закладів охорони здоров’я та освіти, ректор Донецького державного університету внутрішніх справ та студентська молодь.

Відкрив форум т.в.о. начальника поліції Донецької області Артем Кисько, який зазначив, що проєкт започатковано у межах двох регіональних програм, затверджених Донецькою ОДА: профілактики правопорушень серед неповнолітніх на 2019-2022 роки і профілактики та протидії наркозлочинності на 2019-2023 роки.

«Проєкт «Приєднуйся до життя» має на меті дві складові профілактики вживання та розповсюдження наркотиків. Перша – надати дітям розуміння вкрай негативних наслідків наркоманії і таким чином знизити попит на наркотики. Друга складова – залучити на бік поліції більше громадян, які стануть союзниками у боротьбі за життя молоді та будуть не лише спостерігачами, а й активними учасниками цієї боротьби», - сказав Артем Кисько.

З початку року поліцейські Донеччини викрили 353 факти збуту наркотиків, з незаконного обігу вилучено 57 кг наркотичних і психотропних речовин на 72 млн гривень за цінами «чорного» ринку.

Попри заходи, що вживає поліція, в Україні зростає кількість інтернет-наркокрамниць, отже наркотики стають доступнішими для молоді. Крім того, з’являються нові синтетичні аналоги наркотичних та психотропних речовин, які викликають швидке звикання.

Щороку в Україні у стані наркотичного сп’яніння вчиняються 10-14 тисяч злочинів, а органами Національної поліції виявляється та ставиться на облік близько 30 тисяч осіб, які вживають наркотики не за медичним призначенням.

Під час форуму учасники розробили алгоритми дій у разі виявлення вживання або розповсюдження наркотиків у дітей/однокласників/друзів/батьків. Ці алгоритми будуть інтегровані у навчальні відео для трьох цільових груп: поліцейських та медиків, освітян та батьків, а також учнів. Відео також міститиме класифікацію наркотичних засобів зі сленговими назвами, інформацію про наслідки їх вживання для організму людини, історії реальних людей із наркозалежністю, відповідальність в Україні та світі.

Крім того, планується створення мотиваційного відеоконтенту для молоді. Його мета - залучити якомога більше хлопців і дівчат стати амбасадорами життя без наркотиків.

У рамках проєкту підрозділи ювенальної превенції регіону будуть забезпечені мультитестами на виявлення наркотиків.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux