Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Режим служби – цілодобовий, а бойовий настрій підтримуємо піснею», - поліцейський Донеччини Максим Шнейдер
Опубліковано 11 серпня 2022 року о 12:46

Піші та автопатрулі, служба на блокпостах, вилучення зброї та викриття членів диверсійно-розвідувальних груп, евакуація та допомога мешканцям - про роботу превентивного блоку під час війни розповів заступник начальника поліції Дружківки.

Понад 20 років життя Максим Шнейдер присвятив службі у правоохоронних органах. Чоловік родом із Харцизька. Після служби в армії вдягнув погони поліцейського та вступив до патрульно-постової служби, далі працював дільничним.

У 2014 році, обіймаючи посаду начальника сектору превенції, правоохоронець не зрадив присязі та продовжив служити українському народу. Проте через окупацію міста російськими бойовиками поліцейському довелося залишити рідний дім іпереїхати до Краматорська на посаду дільничного. Всі вісім років – служба в зоні проведення бойових дій, виїзди до гарячих точок і захист громадян. За цей час правоохоронець обіймав різні керівні посади по всій Донеччині – працював начальником райвідділу Волновахи, начальником Нікольського відділу поліції.

«Під час повномасштабного вторгнення росії на територію України графік роботи став ще щільнішим. Сьогодні ми спимо прямо у кабінетах, адже оперативна та бойова ситуація змінюється щохвилини. Ворог б’є по мирному населенню, а ми – перші, хто виїжджає на допомогу», - розповідає Максим Шнейдер.

Поліцейські цілодобово несуть службу на блокпостах і автошляхах, ретельно перевіряють кожного громадянина та автотранспорт, аби не допустити в’їзд ворожих ДРГ і витоку зброї.

«Одного з коригувальників вогню поліцейські затримали на блокпосту. У телефоні чоловіка ми знайшли фотографії місцевості та мапи», – говорить майор поліції.

Зараз 44-річний правоохоронець є заступником начальника поліції Дружківки, виїжджає на обстріли та контролює роботу превентивного блоку, організовує евакуацію та гуманітарну допомогу.

«Після 24 лютого багато мирних громадян залишилися без власного житла та роботи. Особливо важко зараз самотнім літнім людям і багатодітним сім’ям. Дільничні поадресно розвозять продукти харчування та вивозять людей до безпечних місць. Зараз саме той час, коли треба вберегти життя кожного, пояснити про необхідність евакуації», - каже поліцейський.

Правоохоронець зізнається, що зараз найбільше хвилюється про родини з дітьми, які наражають себе на небезпеку, залишаючись у місті на лінії вогню. Він разом із дружиною виховує доньку і як батько розуміє,наскільки важливо зберегти життя малечі та дати майбутнє. «Коли родина у безпеці, стовідсотково віддаватися службі легко», - ділиться майор поліції.

У вільний час чолові співає. Саме піснею поліцейський заспокоював донечку перед сном, а зараз у скрутні хвилини співає для побратимів та колег.

«Сьогодні я потрібен своїй державі. Дякую кожному, хто сьогодні боронить нашу країну та стоїть на захисті громадян. Вірю в нашу перемогу!» - підкреслив Максим Шнейдер.

 
Відділ комунікації поліції
Донецькій області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux