Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Співпраця поліції Донеччини та ДонДУВС: курсанти ознайомилися з практикою оперативної діяльності щодо протидії наркозлочинності
Опубліковано 09 листопада 2021 року о 17:30

Майбутні правоохоронці дізналися, як поліцейські чат-боти «ДійПротиНаркотиків» та «СтопНаркотик» допомагають у сучасній роботі оперуповноважених у боротьбі з незаконним наркообігом. «Гарячу» інформацію довів начальник оперативно-пошукового відділу УКР ГУНП в Донецькій області Дмитро Ногін.

Один з дієвих методів протидії наркообігу є взаємодія з громадою. Інформація, яка надходить від небайдужих мешканців всебічно перевіряється та аналізується. Повідомлення на «102», заяви у відділ поліції, меседжи у спеціально створені поліцейські чат-боти – все це основні канали надходження інформації про злочини у сфері наркозлочинності.

Сьогоденність вимагає сучасних методів боротьби з наркотиками, більшість наркозбувачів використовують інтернет-ресурси для просування незаконного бізнесу. Саме тому поліцейські Донеччини активно використовують у своїй роботі поліцейські чат-боти «СтопНаркотик» та «ДійПротиНаркотиків».

З лекцією «Практика користування чат-ботами з протидії наркозлочинності в оперативно-службовій діяльності» до курсантів II, III та IV звернувся підполковник поліції Дмитро Ногін. Поліцейський розповів, як інформація, яка надходить до ботів, допомагає викривати збувачів, постачальників, організаторів каналів збуту наркотиків, а також блокувати телеграм-каналів з продажу наркотиків.

Чат-бот «ДійПротиНаркотиків» https://t.me/fightdrugs_bot почав діяти у червні 2021 року. Користувачі можуть анонімно надати інформацію про відомі факти наркозлочинів. Наразі до чат-боту долучилися більше 1600 громадян.

За цей час бот обробив близько пів тисячі повідомлень юзерів. Поліцейські  встановили 19 осіб, причетних до наркозлочинів.

Чат-бот «Стопнаркотик» https://t.me/StopDrugsBot було створено для блокування інтернет-магазинів з продажу наркотиків та стартував наприкінці 2020 року. З моменту презентації боту користувачі надіслали на перевірку  більше 41 200 адрес у Телеграм, 2400 посилань на вебсайти та близько 2600 фото наркоадрес на фасадах будівель.

Завдяки небайдужим громадянам вдалося заблокувати 2700 інтернет-крамниць та отримати важливу інформацію щодо наркоканалів.

Такі дані та інформація щодо актуальних методів роботи оперативників були цікавими та корисними для майбутніх правоохоронців. Поліцейські Донеччини систематично проводять аналогічні лекції про сучасні техніки роботи, які курсанти використовуватимуть у своїй службовій діяльності.

 

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux