Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Бахмуті під вогнем залишається понад 300 дітей. Поліція закликає батьків погодитися на евакуацію – Руслан Осипенко
Опубліковано 24 листопада 2022 року о 15:42

Росіяни щодня руйнують оселі, вбивають бахмутян, але одиниці наважуються виїхати. Заходи з порятунку життя дітей визначив начальник поліції Донеччини під час робочої поїздки до Бахмута. Місто тримає оборону, а поліцейські під обстрілами піклуються про мешканців. Разом із військовою адміністрацією правоохоронці доставили людям гуманітарну допомогу та пенсії.

Ворог не полишає спроб захопити Бахмут. Тільки за останній тиждень окупанти здійснили щонайменше 14 масованих ударів по житловому сектору. Дві людини загинули одразу, 11 дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Будівля поліції, як і більшість інфраструктури, пошкоджена після обстрілів. Проте поліцейські продовжують працювати в місті – евакуюють людей, рятують поранених, привозять ліки. За допомогою поліції влада забезпечує виплати пенсій. Також правоохоронцям вдалося доставити в місто гуманітарний вантаж з продуктами та речами першої необхідності.

Начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Руслан Осипенко перевірив, як триває служба в «гарячій точці», та підтримав поліцейських. Першочергові завдання обговорили з новим очільником поліції Бахмута Олександром Коломійцем, який був призначений на цю посаду в рамках ротації керівників.

Проблемою є те, що в найнебезпечніших районах, доступ до яких вкрай складний, залишаються жити люди, до того ж з дітьми. Щоб допомогти їм, співробітники поліції ризикують життям. Загалом у місті та передмістях наразі мешкають близько 15 тисяч людей, з них 306 – діти. Загалом у Бахмутському районі залишається понад 2 тисячі дітей (більшість - у Торецькій громаді). Малеча перебуває у нелюдських умовах, не має доступу до медицини і не навчається.

Наразі евакуацією з Бахмута займаються поліція, військова адміністрація та волонтери, проте охочих виїхати небагато. На необхідності порятунку дітей із зони обстрілів наголосив начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області.

«Переконливо звертаюся до батьків: врятуйте ваших дітей. Згідно із законом, дорослі зобов’язані забезпечити дітям безпеку та належні умови життя. Якщо ви вирішили залишатися під вогнем, то дитина має бути евакуйована в супроводі одного з батьків або довіреної особи. Поліцейські організують виїзд, а влада – надасть безкоштовне жито, забезпечить соціальну допомогу», - зазначив Руслан Осипенко.

Подати заявку на евакуацію можна будь-яким доступним способом: звернутися за номером 050-473-30-55 або до будь-якого поліцейського, іншого представника влади, передати через знайомих.


Відділ комунікації поліції

Донецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux