Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За три місяці по допомогу до поліції Донеччини звернулися 819 дітей
Опубліковано 05 квітня 2018 року о 10:11

Діти повідомляли до колл-центру 102 про конфлікти, сімейні сварки, вчинення насильства в сім’ї, тілесні ушкодження. При цьому у 63% подій неповнолітні були очевидцями.

З початку року колл-центр поліції 102 прийняв 819 викликів від дітей, жодного дзвінка не було втрачено, поліцейські відреагували на всі прохання про допомогу.

Майже половина з усіх викликів надійшла на лінію 102 у березні. Потрапивши у біду або складну ситуацію, 383 дитини набрали номер поліції.

У Краматорську 10-річна дівчинка попросила захисту від рідного батька. Чоловік вдарив дитину, вигнав з будинку та намагався задушити маму. Оператори та диспетчери негайно спрямували на допомогу дитині наряд патрульної поліції. Вже за 5 хвилин поліцейські були на місці, вгамували агресора та заспокоїли дитину. Весь час, поки їхала поліція, на зв’язку з дівчинкою залишалася операторка 102, яка контролювала безпеку дитини.

Кваліфіковані фахівці колл-центру поліції утримують дитину на лінії, щоб убезпечити до прибуття поліції у випадках, коли є загроза життю чи здоров’ю. При цьому оператор дізнається деталі події та передає інформацію у відповідні служби, аби надати дитині всебічну допомогу. Всі працівники лінії 102 мають навички професійного спілкування з дітьми, дотримуються правил психології та здатні врятувати підлітка від непоправного кроку.

Більшість подій, про які повідомляють неповнолітні, не містять ознак кримінальних правопорушень, а пов’язані переважно з вчиненням насильства в сім’ї, конфліктами та заподіянням тілесних ушкоджень. З цих причин діти викликали поліцію 190 разів.

Нерідко жінка мовчки терпить знущання агресора, але завдяки дитині такі факти стають явними. Подальші превентивні заходи дають можливість попередити тяжкі наслідки та захистити дитину, яка також страждає. Так, у Бахмуті поліцейські взяли під увагу родину, де батько налякав дітей агресивною поведінкою.

У 309 випадках діти ставали потерпілими (37%), але частіше за все малеча телефонувала до поліції, якщо бачила порушення або щось підозріле. Тричі діти повідомляли про виявлення боєприпасів, 19 разів – про ДТП, 9 разів – про зникнення людини.

Стабільно високий показник звернень інформаційного характеру (коли дитини потребувала поради) свідчить про значний рівень довіри дітей до поліції.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux