Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«16 днів проти насильства»: на Донеччині поліція долучилася до всеукраїнської акції
Опубліковано 25 листопада 2021 року о 17:57

Інформаційні кампанії пройшли по всій території регіону. Поліцейські, курсанти, працівники органів місцевого самоврядування та громадськість вийшли на вулиці населених пунктів із закликом не мовчати про факти домашнього насильства.

Акція «16 днів проти насильства» проводиться щорічно з 25 листопада до 10 грудня з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях.

В Маріуполі участь у заході взяло керівництво Маріупольського районного управління поліції, Управління патрульної поліції, міськради, представники міжнародних організацій та курсанти ДонДУВС.

Із закликом діяти проти насильства до присутніх звернувся заступник начальника Маріупольського РУП Ігор Шмельков: «Від початку року у відношенні кривдників поліцейські склали 848 адміністративних матеріалів, винесли 283 термінові заборонні приписи та розпочали 66 кримінальних проваджень. Ми закликаємо жителів не замовчувати випадки насильства та своєчасно звертатися за допомогою за номером 102 або до найближчого відділу поліції», - зауважив полковник поліції.

Майбутні правоохоронці пройшли маршем Театральною площею із помаранчевими парасольками.

У Краматорську будівлю Донецької облдержадміністрації підсвітили помаранчевим кольором. Цей колір є офіційним кольором цієї кампанії та символізує світле майбутнє, вільне від насильства щодо жінок, дівчат, та всіх членів суспільства.

«Інколи постраждалі від домашнього насильства не знають, куди їм звертатися, тому мета цієї акції також є підвищення знань та інформованості, захист і підтримка постраждалих від насильства», - звернувся до присутніх заступник начальника Краматорського райуправління Денис Філіппов.

У сквері присутні мали можливість створити унікальний маніфест – на банері залишити своє послання проти насильства або побажання постраждалим. Послання стануть частиною соціальної реклами проти домашнього насильства.

Аналогічні акції пройшли по всій території Донецької області.

Особам, які постраждали від домашнього насильства, гарантується:

- правовий захист та правові послуги за рахунок держави (Контакти центрів: bit.ly/3kYBXPu);

- є можливість отримати онлайн-консультацію юристів щодо захисту своїх прав, написавши у телеграм-чат системи безоплатної правової допомоги «Правова допомога протидії насильству» https://t.me/Non_Violence_Bot;

- психологічна підтримка та соціальні послуги (консультування, кризове та екстрене втручання, соціальний супровід, посередництво тощо) у центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Контакти центрів: bit.ly/3q0898U);

- тимчасовий притулок у центрі соціально-психологічної допомоги, кризовому центрі або притулку для жертв домашнього насильства (Контакти центрів: bit.ly/3pXlbUB). Потрапити до такого закладу можна, звернувшись до місцевої державної адміністрації або міської ради.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux