Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Про порушення карантинних обмежень в регіоні розповів у прямому ефірі Маріупольського телебачення т.в.о. начальника поліції Донеччини Артем Кисько
Опубліковано 12 листопада 2021 року о 21:10

В ефірі програми «Маріуполь-онлайн» Артем Кисько розповів, скільки вже зафіксовано правопорушень карантинних обмежень під час перевірок суб’єктів господарювання, а також торкнувся питання використання підроблених сертифікатів.

Прямий ефір відбувся сьогодні, 12 листопада, на Маріупольському телебаченні за участі т.в.о. начальника поліції Донеччини Артема Киська та голови Маріупольської районної держадміністрації в Донецькій області Наталії Букрєєвої.

Під час дискусії Артем Кисько доповів про задокументовані правопорушення карантинних обмежень. Зокрема, з 18 жовтня було складено 275 адміністративних протоколів за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей). Найпоширенішим порушенням правил щодо карантину людей – є ігнорування громадянами маскового режиму у громадських місцях режиму у громадських місцях. За такими фактами поліцейські внесли 1509 постанов за ч.2 ст.44-3 КУпАП.

Полковник поліції зазначив, що правоохоронці працюють у посиленому режимі. Під час перевірок суб’єктів господарювання в середньому на добу заступає 41 рейдова група. До її складу також входять представники Держпродспоживслужби, муніципальної інспекції, органів місцевого самоврядування, Укртрансбезпеки. Під час спільних заходів перевірено 8 654 суб’єкти господарювання, із загальної кількості перевірок – 12 237.

Також Артем Кисько додав, що на теперішній час тривають слідчі дії за рядом кримінальних проваджень щодо виготовлення та використання підроблених ковід-сертифікатів.

Згідно ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», за підроблення документів COVID-сертифікатів, настає відповідальність: штраф до 17 000 гривень або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 2 років.

«Для тих, хто користується завідомо підробленим сертифікатом також передбачена відповідальність у вигляді штрафу в сумі 850 гривень бо арештом до 6 місяців чи обмеження волі до 2 років», - додав Артем Кисько.

Наразі розробляється правовий механізм дій щодо звільнення від відповідальності громадян, які придбали, проте не скористалися підробленим сертифікатом.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux