Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Майбутніх чемпіонів з дзюдо та самбо тренує поліцейський та володар чорного поясу В’ячеслав Костенко
Опубліковано 03 вересня 2020 року о 17:22

Бойовим мистецтвам, які вчать чесності та повазі до суперника, наразі навчаються 20 хлопчиків. Місце тренування незвичайне – база спецпідрозділу КОРД, а виховує переможців капітан поліції, а за сумісництвом тренер та наставник, майстер спорту України з дзюдо.

Другий рік поспіль у вільний від роботи час інспектор диспетчерської служби поліції Донеччини В’ячеслав Костенко займається тренерською діяльністю на громадській основі. Раніше тренування майбутніх чемпіонів проходило в одній зі спортивних шкіл Маріуполя. Зараз за сприянням керівництва поліції Донеччини та сформованої команди поліцейських-дзюдоїстів обрано нове місце для спортивного виховання дітей – «штаб-квартиру» бійців Корпусу оперативно-раптового дії.

Спортивний зал бази спецпідрозділу обрано невипадково. Приміщення обладнано всім необхідним для  повноцінного тренування,  а ще – заряджене енергією переможців. 

Від так 20 хлопчиків тренуються три рази на тиждень, а приклад справжньої чоловічої сили завжди перед очима –  бійці спецсил та улюблений тренер-поліцейський.

Двогодинне тренування починається з розминки, після чого учні переходять до засвоєння бойових прийомів. Самбо – наука перемагати чесно, поважаючи суперника. Тому перше, що роблять спортсмени -  вітають килим та противника. Наприкінці хвилинка тиші та поглинання пройденого матеріалу – все це тренер підкріплює розповідями про цікаві факти з історії бойового мистецтва та принципах, на яких воно будується.

В’ячеслав Костенко невипадково обрав для себе тренерську діяльність – чоловік взяв на себе відповідальність за підопічних батька, який з 1996 року і до останнього подиху був тренером по дзюдо, він і виховав у синові любов до спорту.

У 2002 році поліцейський отримав звання майстра спорту України, неодноразово виступав у відомчих  чемпіонатах, де представляв поліцію Донецької області.  Останнє таке змагання проходило у лютому 2020 року у Харкові, участь у ньому взяли понад 200 найсильніших поліцейських зі всієї країни у складі 27 команд. Збірна команда ГУНП Донеччини посіла п’яте місце, як і сам В’ячеслав у своїй ваговій категорії.

Ось так поліцейський-спортсмен на власному прикладі виховує маленьких чемпіонів. Вже незабаром юні спортсмени поборються на змаганнях за першість Маріуполя, а доти – постійні тренування і, як зазначив семирічний Федір, вихованець секції: «Це шлях до успіху».

Мудрість слів маленького хлопчика вражає. Побажаємо всім учням бойового мистецтва успіхів на килимі, хай ваші дзюдоги прикрашають тільки золоті медалі!

Відділ комунікації поліції
Донецькій області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux