Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині затримані двоє рекетирів, які зі зброєю напали на військовослужбовця
Опубліковано 02 листопада 2018 року о 07:35

Офіцер, який приїхав у Святогірськ на відпочинок, став жертвою озброєного нападу. Двоє озброєних чоловіків, один з яких назвався смотрящим за містом, вимагали платити їм гроші, приставляли пістолет до голови потерпілого та погрожували застрелити його та ще двох осіб. В ході поліцейської операції співробітники управління стратегічних розслідувань в Донецькій області та спецпідрозділу КОРД за процесуального керівництва прокуратури притягнули зловмисників до відповідальності.

Підозрювані затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявилися колишній нардеп з Донецька, пов’язаний з кримінальними колами, та раніше судимий шахрай, а зараз керівник приватної охоронної структури та сумнівної громадської організації.

Оперативники встановили, що 26 серпня зловмисники влаштували у човновому прокаті Святогірська конфлікт з потерпілим, висуваючи претензії, що за оренду човна слід платити їм. Чоловіки стверджували, що вони є власниками прокату та усього, що є на набережній. При цьому старший представився місцевим кримінальним авторитетом на ім’я Вася Картавий.

Нападники взяли на приціл військовослужбовця та двох працівників прокату зі словами «Я вас тут всех положу». У цей час роботу підприємства було паралізовано. Однак потерпілий надав відсіч підозрюваним та вони пішли, пригрозивши йому подальшою розправою.

В ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що жодних документів на земельну ділянку або майно дебошири не мали.

Екс-депутат, відомий у бізнес-структурах регіону, наразі очолює комунальне підприємство у Слов’янському районі. Його спільник - виходець з АР Крим, де він був судимий за шахрайство, підробку документів та ДТП.

За наявною інформацією, чоловік під прикриттям громадської організації, створеної нібито для допомоги учасникам АТО, збирає данину з підприємців та займається кришуванням. Крім того, йому підпорядкований приватний загін охорони, серед працівників якого – бойовик, судимий за участь в незаконних збройних формуваннях.

Напад на офіцера кваліфікований за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене із застосуванням зброї). Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває. Підозрювані перевіряються на причетність до інших кримінальних правопорушень.

 

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux