Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Донеччини вдосконалюють механізми протидії нелегальній міграції
Опубліковано 24 червня 2021 року о 17:15

Міграційна поліція спільно з патрульними поліцейськими створили алгоритм спільних заходів відносно іноземців, які вчиняють правопорушення на території України. Він передбачає цілодобовий обмін інформацією в онлайн-режимі. Це дасть змогу ефективніше виявляти та притягувати до відповідальності порушників, які переховуються від органів влади. А їх вчасне видворення за межі України унеможливить повторне вчинення злочинів та підвищить рівень безпеки в регіоні.

Питання співпраці в сфері протидії нелегальній міграції обговорили під час наради заступник начальника управління міграційної поліції ГУНП в Донецькій області Олександр Тимофєєв і заступник начальника управління патрульної поліції Донецької області Сергій Лямцев.

Олександр Тимофєєв відзначив, що міграційною поліцією запроваджено постійний моніторинг правопорушень, вчинених іноземцями, та заходи щодо скасування порушникам дозволів на проживання, а також видворення з України.

Так, з початку року поліцейські Донеччини встановили 30 нелегальних мігрантів. 14 іноземних громадян, які незаконно перебували на території країни, видворено із забороною в’їзду на різний строк: від трьох до восьми років. Поліція задокументувала понад 100 адміністративних правопорушень, вчинених громадянами інших країн. 27 іноземців притягнуто до кримінальної відповідальності - їх буде видворено за межі держави після відбуття покарання.

Аби підвищити ефективність системи міграційного контролю, представники міграційної та патрульної поліції розробили комплекс спільних заходів. Серед них – алгоритм дій при виявленні нелегалів і вжиття відносно них заходів реагування, допомога патрульній поліції в ідентифікації правопорушників-іноземців, підготовка матеріалів для заборони в’їзду громадянам інших країн, які скоїли правопорушення.

Оскільки патрульні першими прибувають на місце події та здійснюють первинний збір матеріалів, така взаємодія підвищить оперативність реагування та не дасть іноземцям-порушникам уникнути відповідальності.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux