Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Донеччини планує запровадити систему «Custody Records» у восьми відділках
Опубліковано 15 листопада 2021 року о 14:36

«Custody Records» - електронна система з цілодобовим відеоспостереженням, що гарантує як контроль за дотриманням прав затриманих осіб, так і захист поліцейських від неправдивих звинувачень. Для визначення рівня готовності до впровадження «Custody Records» підрозділи поліції Донеччини відвідали представники Уповноважених з прав людини  Верховної Ради України й Національної поліції, Консультативної місії Європейського Союзу.

Очікується, що системою «Custody Records» будуть обладнані вісім відділків у Краматорську, Маріуполі, Дружківці, Бахмуті, Торецьку, Мангуші, містах Курахове та Селидове.

Система фіксуватиме всі дії щодо осіб, які перебувають під контролем поліції, в електронній базі. Крім того, передбачено обов’язкове опитування затриманої особи та поліцейського про всі обставини затримання.

Для роботи із затриманими облаштовуються окремі приміщення, охоплені сучасною системою відеонагляду у режимі 24/7. До складових елементів проєкту також входить унеможливлення контактів з особами, які не мають на це повноважень.

Наразі у відділах поліції триває підготовка приміщень за розробленими стандартами для встановлення обладнання «Custody Records». Презентацію проєкту провів старший інспектор з особливих доручень Управління дотримання прав людини Національної поліції Сергій Сидоров.

З ходом робіт ознайомилися  представник Уповноваженого з дотримання прав жителів  Донецької та Луганської областей Костянтин Черніков, радниця/тренерка з питань кримінальних розслідувань  Консультативної місії ЄС в Києві Мелісса Теернстра (Нідерланди), радник/тренер із питань верховенства права Ніколай Начов (Болгарія),  радниця з питань кримінальних розслідувань представництва КМЄС в Маріуполі Лізелотт Борг (Швеція).

 «Впроваджуючи систему «Custody Records», ми вдосконалюємо стандарти захисту прав поліцейських та затриманих осіб. Ми змінюємо філософію затримання шляхом прозорої фіксації етапів перебування затриманого під контролем поліції», - розповів Сергій Сидоров.

Цей проєкт  є невід’ємною частиною для прозорої роботи поліції. Саме тому нову адмінбудівлю поліції в Кураховому побудували з врахуванням принципів безбар’єрності та дотримання прав людини. У відділі поліції впроваджується проєкт «Custody Records», облаштовано слідчі й «зелені» кімнати, введено нову систему пропускного режиму, встановлено 48 камер відеоспостереження. Крім того, будівля оснащена всім необхідним для людей з особливими потребами, а для співробітників поліції створено кімнати відпочинку та спортивний майданчик.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux