Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Донеччини зареєструвала 230 повідомлень про порушення виборчого законодавства
Опубліковано 21 липня 2019 року о 19:25

Ситуація у день голосування контрольована, поліцейські попередили спробу заїзду в область автобусів з 600 особами, які не могли пояснити мету свого перебування. Про це повідомив сьогодні, 21 липня, заступник начальника поліції Донецької області Павло Алєксєєнко під час брифінгу в громадському прес-центрі «День виборів» в Краматорську.

До поліції надійшло понад 230 звернень про правопорушення. Станом на 18.00 слідчими підрозділами поліції Донеччини відкрито 11 кримінальних проваджень, ще 3 в процесі документування.

З них 7 - незаконне використання виборчого бюлетеню, 5 – перешкоджання здійсненню виборчого права, а також підробка документів та загроза теракту.

Поліцейські перевіряли повідомлення щодо 14 ймовірних замінувань виборчих дільниць у Торецьку. На місцях працювали групи поліцейських, вибухотехників, кінологів та рятувальників. Станом на 18.25 перевірку завершено. Інформація не підтвердилася.

Розпочато досудове розслідування за завідомо неправдивим повідомленням про мінування КПВВ «Майорське».

Так, до поліції надійшло повідомлення, що в селищі Гродівка Покровського району виявлено факт приховування членами комісії виборчих бюлетенів.

У Бахмуті чоловік прийшов на виборчу дільницю та виявив, що за нього вже розписалися. За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 та ч.2 ст. 158 Кримінального кодексу України(незаконне використання виборчого бюлетеню).

Слідчі Селидовогорозслідують несвоєчасне відкриття виборчої дільниці (ч.1 ст. 157 «Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача» Кримінального кодексу України).

У Покровську на дільниці виявлені особи з журналістськими посвідченнями, які мають ознаки підробки (роздруковані на принтері). Поліція проводить перевірку у рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 358 Кримінального кодексу України (підробка документів).

В Авдіївці задокументовано 2 факти заміни пасти в ручках, які з часом зникають. Відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.157 ККУ.

Також поліцейські Мирнограду розслідують повідомлення про викинуті декілька бюлетенів до виборчої скриньки двома невідомими.

А вночі було попереджено спробу заїзду в область 14 автобусів та інших транспортних засобів, у яких перебували близько 600 осіб, переважно з Дніпропетровської та Харківської областей. Мету візиту чоловіки пояснити не могли, зазначивши, що вирушили «на екскурсію».

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux