Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція та громади Донеччини посилюють співпрацю щодо протидії торгівлі людьми
Опубліковано 05 листопада 2021 року о 16:31

Поліцейські мають чіткий механізм захисту постраждалих від торгівлі людьми, проте допомога має бути комплексною. Про це повідомили співробітники міграційної поліції під час координаційної наради в Маріупольській райдержадміністрації з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання й протидії домашньому насильству та торгівлі людьми.

Участь у нараді з представниками територіальних громад і соціальних служб Маріуполя взяв старший оперуповноважений 2-го відділу (боротьби з торгівлею людьми) управління міграційної поліції ГУНП в Донецькій області Олександр Котилевський.

Поліцейський розповів про заходи, яких вживає поліція для запобігання та протидії торгівлі людьми,  механізм присвоєння громадянам статусу постраждалих від торгівлі людьми, поділився досвідом співпраці з соцслужбами.

Присутні розглянули виявлені в громадах факти експлуатації людей та алгоритм спільних дій у кожному індивідуальному випадку. Розроблена дорожня карта  дасть змогу надавати всебічну допомогу жертвам торгівлі людьми на місцевому рівні з урахуванням їхніх потреб.

На сьогодні в регіоні встановлено 23 потерпілих від торгівлі людьми.  Зазвичай потерпілими стають громадяни вразливих груп населення (малозабезпечені, самотні матері, сироти, внутрішньо переміщені особи), які потребують соціальної підтримки, що захистить їх від повторних посягань сучасних рабовласників. Так, поліція зі свого боку сприяла офіційному працевлаштуванню осіб, які постраждали внаслідок трудової експлуатації.

Серед ключових питань, які обговорили під час наради, - створення спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали внаслідок насильства та/або насильства за ознакою статі.

З початку року 2021 року поліцейські Донецької області задокументували 28 злочинів у сфері торгівлі людьми. Повідомлено про підозру 10 особам за 25 фактами за ст. 149 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці закликають усіх, хто потрапив в ситуацію торгівлі людьми або має інформацію про такі випадки, повідомляти на лінію 102. 

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux