Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У прифронтових селах поблизу Маріуполя почали працювати поліцейські офіцери громади
Опубліковано 13 листопада 2021 року о 10:53

Відтепер у Чермалику, Бердянському, Сопиному, Лебединському, Павлополі та інших населених пунктах на лінії зіткнення забезпечено постійну присутність поліції. Безпеку 18 тисяч жителів у 18 населених пунктах Сартанської громади сьогодні оберігають четверо поліцейських офіцерів  громади.

Майже всі села Сартанської ТГ розташовані на межі з окупованою територією. Обстріли з боку бойовиків, руйнування, заміновані ділянки  –   попри ці «рани», тут живуть і працюють люди. Один з них – Георгій Куркчи. У 2013 році був фермером і займався сільським господарством, але війна змінила його життя.

«Коли трапилася війна, я зрозумів, що потрібен державі - як представник правоохоронних органів, який буде допомагати громадянам та захищати їх. На Донеччині бракувало поліцейських, і люди на лінії розмежування не отримували тієї підтримки, яка була їм потрібна. Я тут народився і виріс, тому сьогодні я тут, щоб оберігати своїх громадян», - розповідає Георгій Куркчи.

За плечима поліцейського - досвід роботи в оперативному й аналітичному підрозділах. Вже другий тиждень він разом із трьома колегами працює поліцейським офіцером Сартанської громади. Кожен з них пройшов жорсткий відбір (перевірку на поліграфі, співбесіду з психологами та представниками громади), а також спеціалізований курс навчання. 

Територія обслуговування офіцерів складається з 18 населених пунктів загальною площею близько 400 кв.км. У перші дні роботи поліцейські налагодили взаємодію з головою ТГ і старостами селищ, зустрілися з мешканцями й обговорили проблемні питання, які хвилюють громаду.

«Сьогодні безпекова складова – це найважливіша складова, яку ми повинні забезпечувати для мешканців нашої громади. З приходом поліцейських офіцерів громади ми вже побачили актуальні зміни. Люди зустрічають їх з радістю, бо вже давно чекають на них, а в селі Бердянському вже розкрито три злочини. Робота іде, довіра людей до цих хлопців теж є», - зазначив керівник Сартанської селищної військово-цивільної адміністрації Олександр Куркчи.

Серед першочергових завдань Георгія Куркчи (він є однофамільцем керівника Сартанської ВЦА) та його колег - протидія незаконному обігу наркотиків, вирубці лісосмуг, боротьба з продажем фальсифікованого алкоголю, а найголовніше – оперативне реагування та допомога людям в режимі 24 на 7.

На сьогодні до проєкту «Поліцейський офіцер громади» долучилися 19 територіальних громад Донецької області, і він продовжує розвиватися й розширюватися.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux