Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За серію статевих злочинів проти дітей мешканця Слов’янська засуджено до 15 років позбавлення волі
Опубліковано 22 лютого 2021 року о 17:15

Слов’янський міський суд визнав чоловіка винним у зґвалтуванні 19 неповнолітніх, створенні та розповсюдженні дитячого порно, торгівлі людьми та інших злочинах. Засудженому винесено вирок за шістьма статтями Кримінального кодексу. Злочинній діяльності поклали край працівники поліції Донецької області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Встановлено, що житель Слов’янська упродовж 2008-2017 років знущався над дітьми. У приватному будинку раніше судимий зловмисник створив місце розпусти, де розбещував та ґвалтував неповнолітніх, а також знімав це на камеру. Фото- та відеоконтент, що містив дитячу порнографію, розповсюджував в інтернеті через закриту мережу обміну файлами.

Чоловіка викрили у 2017 році поліцейські управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми та слідчого управління. Намагаючись уникнути відповідальності, він став переховуватися від правоохоронців. Проте під час спецоперації за участю спецпідрозділу КОРД на початку 2018 року його було затримано.

Поліція встановила 19 потерпілих, серед яких є малолітні діти. Більшість із них – з сімей, які опинилися в складних життєвих умовах, сироти або позбавлені батьківської опіки. Користуючись безпорадним станом жертв, насильник залякував їх розправою і таким чином змушував мовчати. З метою конспірації чоловік використовував технічні засоби: встановив в оселі систему відеонагляду та ручне управління воротами.

Поліцейські також здобули докази щодо причетності засудженого до торгівлі людьми. За грошову винагороду він надавав дітей для сексуальної експлуатації іншій особі.

У серпні 2018 року поліція спрямувала до суду обвинувальний акт за ч.2 ст.149 «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини», ч.2, 3 ст.153 «Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом», ч.1, 2 ст.156 «Розбещення неповнолітніх», ч.3,4,5 ст.301 «Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів», ч.3 ст. 302 «Створення або утримання місць розпусти і звідництво», ч.1 ст.304 «Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність» Кримінального кодексу України.

Наразі 58-річному чоловіку оголошено вирок Слов’янського міського суду - 15 років позбавлення волі. Крім того, він має сплатити на користь потерпілих 250 000 гривень моральної шкоди.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux