Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Донеччини за допомогою інтелектуальних камер встановила 360 транспортних засобів, які знаходилися у розшуку
Опубліковано 24 травня 2021 року о 17:16

Зокрема, інноваційною системою безпеки встановлено 69 авто, водії яких втекли з місця ДТП, та розшукано шість викрадених автівок.

Унікальна «розумна» система регіональної безпеки побудована на технологіях «смарт-сіті» і допомагає контролювати оперативний стан в області і синхронізувати дії різних служб - поліції, рятувальників, медиків, комунальних служб.

На Донеччині над підвищенням безпеки громадяну системі реагування щоденно працюють понад 500 працівників поліції. Цілодобова оперативна взаємодія між працівниками та впроваджена система «безпеки» (інтелектуальне відеоспостереження) дозволяє оперативно реагувати на всі виклики та повідомлення громадян.

Загалом на території Донецької області встановлено 244 камери інтелектуального відеоспостереження.

З початку 2021 року за допомогою «розумної» системи відеоспостереження затримано 360 транспортних засобів, з них 269–з зв’язку з розшуком державними або приватними виконавцями. Окрім того, встановлено 69 авто, водії яких втекли з місця ДТП, 13 викрадених номерних знаків та розпізнано обличчя трьох осіб – можливих свідків, очевидців або злочинців. Окрім того, відеокамери зафіксували маршрут шістьох викрадених автівок. Розкрито 2 тяжкі злочини (Маріуполь – заволодіння автотранспорту та Слов’янськ – смертельне ДТП).

За результатами затримання транспортних засобів у зв’язку із розшуком Державною виконавчою службою стягнуто штрафів на загальну суму майже два мільйони гривень.

Так, нещодавно на лінію «102» надійшло повідомлення про викрадення авто ВАЗ 2109. Інформація була зафіксована операторкою кол-центру та передана працівнику диспетчерської служби, який одразу перевірив транспортний засіб за камерами «інтелектуального» відеоспостереження. Під час перевірки поліцейський встановив, що авто у реальному часі рухається по одній з вулиць смт Сартана, м. Маріуполь. Ця інформація була передана наряду групи реагування патрульної поліції, який затримав водія транспорту.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux