Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Познач себе на дорозі. Поліція Донеччини запустила профілактичну акцію із запобігання травматизму у ДТП
Опубліковано 05 листопада 2018 року о 12:44

З початку року на автошляхах області загинуло 87 людей. Найчастіше аварії відбувалися через нетверезих водіїв або необережність пішоходів, які у сутінках стають «невидимими». Поліцейські груп реагування посилять патрулювання аварійно-небезпечних ділянок, а також розповсюджуватимуть серед учасників дорожнього руху листівки з порадами, які збережуть життя на дорозі.

Як відзначив заступник начальника відділу організації діяльності груп реагування патрульної поліції Донецької області Андрій Францішко, простежується тенденція щодо зниження кількості ДТП з постраждалими, однак важкість їх наслідків залишається суттєвою.

Дорожньо-транспортні пригоди обірвали життя 87 людей, ще більше 800 отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Останнім часом почастішали аварії за участі пішоходів. За одну добу під колесами загинули дві людини, а троє були травмовані.

«Ми проаналізували причини ДТП. Як правило, наїзди на пішоходів відбуваються з у темну пору доби. У зв’язку з цим просимо громадян позначити себе на проїжджій частині – це може бути світлий одяг, світловідбиваючі елементи», - повідомив Андрій Францішко.

Справа у тому, що у темряві та темному одязі пішохід стає «невидимкою» - водій зможе помітити людину лише за десяток метрів від автомобіля. Світлий одяг дозволяє побачити перехожого на відстані у 50 метрів та вчасно загальмувати, а максимальні шанси на виживання дають світловідбиваючі нашивки, які видно за сотню метрів.

При цьому на мокрому асфальті гальмівний шлях при швидкості в 60 км/ч зростає до 35 м, а на засніженій дорозі – до 70 м (!).

Другою частою причиною ДТП є керування транспортом у стані сп’яніння. Так, у Волновасі нетверезий водій за 10 хвилин скоїв два наїзди на пішоходів: жінка померла на місці, а другий постраждалий госпіталізований.

З початку року поліцейські ГРПП притягнули до відповідальності більше 3 тисяч п’яних водіїв.

Шановні водії та пішоходи! Будьте обережні в умовах недостатньої видимості та не порушуйте правила дорожнього руху.

Відділ комунікації поліції

Донецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux