Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Безпека в мережі: півтори тисячі мешканців Донеччини користуються телеграм-ботом «Cybercentre»
Опубліковано 07 жовтня 2020 року о 12:00

Проєкт у сфері медіа безпеки реалізується силами кіберполіції спільно з фахівцями та курсантами ДЮІ МВС України. За пів року існування до інтернет-ресурсу надійшло 20 повідомлень, з них 5 громадян повідомили про шахрайські дії.

Створення чат-боту «Cybercentre» з підвищення безпеки в мережі було ініційовано доцентом кафедри юридичних дисциплін к.ю.н. Ольгою Ковальовою в рамках співпраці команди курсантів та фахівців ДЮІ МВС України з відділом протидії кіберзлочинам в Донецькій області Департаменту кіберполіції Нацполіції України. Проєкт реалізувався за підтримки Європейського Союзу, громадської організації "Фонд "Професійний розвиток Харкова" та UPSHIFT Україна. Участь у розробці взяли курсанти Анатолій Дзедзицький, Данило Турбін, Жанна Носова, Олександра Колєсова та Станіслав Борщак.

Презентація каналу «безпеки» відбулася у березні поточного року. Основною функцією чат-боту є інформування населення про злочини у кіберпросторі. Окрім того, користувачі можуть безпосередньо повідомити про протиправні дії щодо особистих даних у соціальних мережах та отримати алгоритм дій, який допоможе відновити медіабезпеку.

За цей період до чат-боту приєдналися 1500 користувачів мережі інтернет. Фахівці обробили 20 повідомлень громадян, з них 5 осіб розповіли про вчинені відносно них кримінальних правопорушень (шахрайство), інші зверталися за роз'ясненнями та з питаннями щодо забезпечення власної інформаційної безпеки.

Важливо знати, що повідомлення про кримінальні правопорушення одразу передаються до співробітників кіберполіції, що врази пришвидшує розкриття злочинів.

Приєднатися до каналу можна за посиланням https://t.me/Cybercentre_bot.

Крім того, нещодавно взаємодія кіберполіції та Донецького юридичного інституту було засвідчено на папері. Представники обох відомство підписали меморандум про співпрацю, який передбачає співпрацю в сфері наукової, методичної, навчальної та інформаційної діяльності.

В підписанні документа безпосередню участь взяли ректор юридичного вишу Сергій Вітвицький та начальник відділу протидії кіберзлочинам в Донецькій області Павло Ціон.

Сторони обговорили організацію і проведення практичного ознайомлення курсантів та студентів ДЮІ з роботою кіберполіції, здійснення спільної наукової праці, продовження реалізації спільних проєктів та перспективні плани щодо підготовки на базі ДЮІ майбутніх кіберполіцейських.

Відділ комунікації поліції
Донецькій області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux