Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Більше 200 одиниць зброї та 90 тисяч боєприпасів вилучили поліцейські Донеччини з початку року
Опубліковано 12 грудня 2018 року о 17:29

Лише цієї доби співробітники поліції роззброїли 7 громадян та запобігли вибуху. Такі перші результати операції з протидії незаконному обігу зброї, яка триває на території Донеччини, а також п’яти сусідніх областей.

Оперативно-профілактичні заходи, ініційовані Департаментом карного розшуку Нацполіції, спрямовані на вилучення нелегальної зброї та запобігання злочинам, вчиненим з її використанням.

За добу поліцейські врятували щонайменше два життя. Так, вчора, 11 грудня, співробітники Костянтинівського відділення поліції, своєчасно прибувши за викликом, не дали підірвати гранату у приватному будинку в селищі Довга Балка.

Поліцейські затримали зловмисника, який погрожував гостю вибухом.

Дільничні офіцери Торецька, патрулюючи прифронтове селище Залізне та спілкуючись з громадянами,  отримали інформацію, що один з жителів ховає зброю.

У кухні 38-річного господаря виявили постріл до гранатомету. Зловмисник пояснив, що напередодні знайшов боєприпас  у лісосмузі та залишив її собі «про всяк випадок».

 

Можливій трагедії поліцейські запобігли і в Словянську, вилучивши гранату вдома у 19-річної дівчини. З її слів, гранату РГД-5 вона знайшла після від’їзду квартирантів. Замість того щоб негайно повідомити поліцію про небезпечну знахідку, жителька зберігала її в своєму будинку.

За зберігання автоматних набоїв та наркотиків притягується до відповідальності житель Новогродівки. А ось мирноградець виявився більш відповідальним та добровільно здав до поліції пакет з патронами, що знайшов в лісопосадці.

Бойові припаси вилучені. За вказаними фактами розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами).

Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі. Право бути звільненим від покарання громадянам гарантує  добровільна видача зброї правоохоронним органам.

Якщо ви є власником нелегальної зброї або маєте інформацію про місця її зберігання , зверніться до поліції за телефоном 102 або у територіальні підрозділи дозвільної служби.

За 11 місяців 2018 року поліцейські вилучили з незаконного обігу понад 200 одиниць вогнепальної зброї, понад 800 гранат, більше 85 тисяч патронів та 192 кг вибухових речовин.

 

Відділ комунікації поліції

Донецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux