Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Близько 30 ворожих ударів за два тижні: поліція закликає мешканців Великоновосілківської громади евакуюватись
Опубліковано 05 липня 2023 року о 14:56

Великоновосілківська громада залишається вкрай небезпечною для цивільного населення. Внаслідок російських обстрілів протягом останніх днів тут загинули двоє людей, ще одну особу поранено. Ризикуючи життям, «білі янголи» забезпечують мешканців необхідними речами. Цього разу гуманітарний вантаж поліцейські доставили у село Времівка та смт Велика Новосілка. 

Времівка тривалий час була розташована за 200 метрів від позицій окупантів. Нещодавно Збройним силам України вдалося відігнати ворога далі від села. До людей одразу прибули правоохоронці, адже розуміють, що громадянам потрібна і підтримка, і гуманітарна допомога.

Наразі в населеному пункті мешкає лише 14 людей. Мешканцям довелося пережити страшні часи, адже армія рф безжалісно щодня накривала село вогнем, бомбила житловий сектор. У Времівці відсутні комунікації, кожен будинок пошкоджений, більшість – знищено вщент. Дістатися села вкрай важко, адже шляхи зруйновані, тому іноді були проблеми з логістикою.

Поліцейські спільно з представниками військової адміністрації та громади доставили селянам найнеобхідніше. Гуманітарну допомогу роздають максимально швидко, щоб не утворювати скупчення людей, бо окупанти можуть відкрити прицільний вогонь щомиті. Мешканці дякують за допомогу та розповідають про останні події в селі: про свіжі прильоти ворожих снарядів, загибель односельчан та як підтримують один одного, аби вижити.

Під час спілкування правоохоронці закликають місцевих мешканців виїхати до безпечних регіонів. Поліцейські інформують, що людей чекають в інших громадах, надають житло та забезпечують усім необхідним. Утім, жителі не воліють евакуюватися.

Серед тих, хто відмовляється виїжджати, - подружжя з повнолітньою донькою. Окупанти зруйнували їхній будинок, тому сім’я оселилася у підвалі гаража – утрьох у крихітному приміщенні.

Гуманітарний вантаж «білі янголи» доставили й мешканцям Великої Новосілки. Нещодавно на в’їзді у населений пункт відновили стелу, яку було зруйновано внаслідок бойових дій. Місцеві мешканці зазначають, що це - позитивний крок у відновленні Великої Новосілки.

Поліція попереджає, що залишатися у Великоновосілківській громаді небезпечно. Днями російські снаряди вбили в Новому Комарі чоловіка та молоду жінку, у якої залишилося немовля. Співчуваємо сім’ям загиблих і наголошуємо: евакуація рятує життя.


Робоче відео для журналістів - https://fex.net/ru/s/b4fldft

Відділ комунікації поліції

Донецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux