Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На КПВВ Мар'їнка затримано бойовика, який служив у «Молодій гвардії ДНР»
Опубліковано 21 січня 2019 року о 14:07

19-річний юнак три роки працював на бойовиків та зі зброєю у руках  ніс службу на блокпосту.  Житель окупованої Горлівки працював за гроші, яких йому не вистачало, тому він разом з іншими найманцями вчиняли злочини та вимагали кошти у проїжджаючих громадян.


19-річний хлопець був затриманий на контрольно-пропускному пункті «Мар’їнка» працівниками поліції та контррозвідниками оперативної групи ГУ СБУ у Дніпропетровській області. Правопорушник їхав з окупованої території до своїх батьків у м. Вугледар.

Зараз він перебуває у Мар’їнському відділенні поліції, де з ним працюють слідчі. Правоохоронці встановили, що молодий хлопець ще у березні 2015 року вступив до лав терористів. Йому зателефонував працівник поліції «ДНР» та запропонував поповнити ряди новобранців, які повинні нести службу на блокпостах. Хлопець погодився. Його відразу  відправили на блокпост «Горинич», який розташований між Горлівкою та Донецьком. До його обов’язків входила перевірка осіб, здійснення  контрольно-пропускного режиму, перевірка документів.  Зі слів правопорушника стало відомо, що  він разом з іншими найманцями вимагали гроші у проїжджаючих громадян. «Віджаті» суми сягали від 100 до 2500 тис. рублів. Крім того, озброєні терористи іноді примушували жінок до статевих відносин, для того щоб проїхати блокпост. Всі ці протизаконні дії вони вчиняли через брак грошей.

Затриманий розповів, що він виходив на чергування близько 2 разів на тиждень. При цьому він і досі навчається у місцевому училищі. Так, майбутнього гірника затримали правоохоронці та  відкрили відносно нього кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Санкція статті – від 3 до 8 років позбавлення волі.

Наголошуємо, в разі добровільної здачі правоохоронцям після певної процедури перевірки на непричетність до тяжких злочинів учасники НЗФ отримують шанс на нормальне життя без притягнення до кримінальної відповідальності. Можливість бути звільненим від покарання гарантовано ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України.

Мар’їнське відділення поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux