Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Донеччини від початку року оголосила про підозру понад 200 бойовикам
Опубліковано 20 серпня 2018 року о 14:47

Із них 180 були затримані, ще 32 учасника незаконних збройних формувань перебувають у розшуку та притягуються до кримінальної відповідальності заочно в рамках проведення операції Об’єднаних сил.

212 бойовиків та їхніх пособників викрили поліцейські впродовж майже восьми місяців. Більшість з них несли службу на незаконних пропускних пунктах та виконували різні підсобні роботи. При цьому, як правило, - за продукти харчування та сигарети, грошей їм не платили.

Екс-найманці ховалися від закону, сподіваючись, що через 4 роки доказів стосовно їх протиправний дій не залишиться. Неприємним сюрпризом для них стало те, що на кожного поліцейські вже зібрали дос’є.

Так, на КПВВ Мар’їнка поліцейські та прикордонники у складі Об’єднаних сил затримали на шляху до Києва санінструкторку мотострілкового батальйону бойовиків. Жителька Горлівки до 2016 року рятувала терористів в «гарячих точках», в тому числі в Дебальцевому.

У Маріуполі поліцейські впізнали у пасажирі на автовокзалі колишнього охоронця військових складів окупанта. А співробітники слов’янської поліції викрили родину бойовиків: син служив на блокпості терористів, а мати забезпечувала регулярне харчування для кожної зміни.

Завдяки ретельно зібраним оперативним даним поліцейським вдається викрити й тих бойовиків, які переховуються на тимчасово окупованій території. Так, відповідальність не омине й посадовця митної служби терористичної організації «ДНР».

«Головному інспектору відділу дізнання» заочно повідомлено про підозру у вчиненні відразу двох злочинів. Житель Донецька здійснював контроль за переміщенням товарів і транспорту через ділянки кордону України та РФ, а також разом зі спільниками під погрозою зброї відібрав автомобіль у молодої пари.

Згідно з ч.2 ст. 260 Кримінального кодексу України за участь в незаконних збройних формуваннях бойовикам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Тим, хто підпав під вплив російської пропаганди, але не скоював тяжких злочинів поліцейські радять здатися добровільно. В цьому випадку учасники НЗФ у встановленому законом порядку (ч.6 ст.260 ККУ) звільняються від кримінальної відповідальності.

Наданим державою шансом вже скористалися близько 20 екс-бойовиків, які усвідомили свою помилку та почали нове життя. Серед них найманець, який в 2014 році охороняв захоплений відділ міліції в Авдіївці.

Нагадуємо, повідомити про бажання здатися можна за телефоном (095) 094 61 21 або заповнити відповідну форму на сайті «Стоптероризм», створеному волонтерами.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux