Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Бути поліцейським - престижно. Школярі Донеччини дізналися все про роботу поліції
Опубліковано 21 вересня 2021 року о 16:31

Профорієнтаційні уроки та масштабні фестивалі, на яких було презентовано переваги професії поліцейського та отримання вищої освіти у провідних вишах, пройшли по всій території Донецької області.

Важливе питання, яке постає перед кожним учнем старших класів, - це вибір майбутньої професії. Це важливий крок у доросле життя. В першу чергу, це відповідальність перед батьками, суспільством та найголовніше, перед собою. Вона полягає в тому, щоб обрати саме свій шлях і йти ним.

Щоб кожна дитина більше дізналася про роботу у системі МВС, поліцейські Донеччини провели у навчальних закладах профорієнтаційні заходи. Уроки, презентації чи навіть поліцейські містечка – увага правоохоронців націлена на молодь кожного населеного пункту регіону. Наймасштабніші поліцейські фестивалі пройшли у Покровську, Слов’янську, Волновасі та Бахмуті.

Участь у заходах взяли працівники різних служб поліції: відділу реагування патрульної поліції, криміналісти, кінологи, вибухотехніки, спецпризначенці КОРД, фахівці з управління персоналом, а також курсанти Донецького державного університету внутрішніх справ. Для гостей виступив оркестр Головного управління Нацполіції в Донецькій області.

Відвідувачів зустрічали тематичні локації: екіпірування правоохоронців, спецтранспорт, технічне оснащення поліції.

Перед присутніми виступили курсанти ДонДувс, які зовсім нещодавно були активними учасниками «Ліги майбутніх поліцейських» та обрали професією свого життя - роботу поліцейського. Від курсантів учнівська молодь дізналася про особливості навчання у правовому виші, можливості культурного та спортивного розвитку, який пропонує навчальний заклад, про переваги професії поліцейського. А своїм професійним успіхом та досвідом зі старшокласниками поділилися діючі правоохоронці.

Кінологи зі своїми чотирилапими напарниками продемонстрував дітям вміння своїх підопічних. Службові собаки чітко знаходили «наркотичні закладки» та вправно розшукували власників «загублених» речей.

На подвір’ї були організовані тематичні локації, де школярі мали змогу безпосередньо поспілкуватися з представниками різних служб, побачити спецобладнання, яке використовують правоохоронці під час виконання службових завдань.

Діти із задоволенням приміряли каски та бронежилети, намагались зняти відбитки пальців, розглядали зброю та засипали правоохоронців різноманітними питаннями про професію та вступ до вишів.

Донецький державний університет внутрішніх справ

м. Маріуполь, проспект Луніна, 89.

https://dnuvs.in.ua

Національна академія внутрішніх справ

03035, м. Київ, пл. Солом’янська, 1.

www.naiau.kiev.ua

Харківський національний університет внутрішніх справ

м. Харків, проспект Льва Ландау, 27.

www.univd.edu.ua

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ

49005 м. Дніпропетровськ, проспект Гагаріна, 26.

www.dduvs.in.ua

Одеський державний університет внутрішніх справ

65014 м. Одеса, вул. Успенська, 1.

www.oduvs.edu.ua

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux