Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Чотири роки кінологічному центру: поліцейські та їхні чотирилапі помічники убезпечили Донеччину від майже 47 тисяч боєприпасів
Опубліковано 22 лютого 2021 року о 14:18

Кінологи та службові собаки допомогли розкрити понад 1000 злочинів, маючи лише одну зачіпку – запаховий слід. Досвідчені, невтомні, віддані справі - сьогодні це потужна команда професіоналів, які бережуть безпеку на Донеччині.

Кінологічний центр поліції Донеччини відкрив свої двері 22 лютого 2017 року в Маріуполі. На той час «штат» складався всього з шести собак. Підрозділ створювали «з нуля», а протягом чотирьох років модернізували до європейських стандартів.

Зараз це сучасна база з новими службовими кабінетами, комфортними вольєрами, сучасним ветеринарним обладнанням та амуніцією для дресирування. Минулого року в операційній ветеринарного кабінету було проведено 18 операцій різного ступеня складності. Центр забезпечений всім необхідним для утримання й навчання собак, а також має змогу проводити їх сертифікацію.

Сьогодні у центрі служать 50 чотирилапих «детективів». Вони працюють за різними напрямами: пошук людини за її запаховим слідом, пошук наркотичних речовин та прекурсорів, пошук вибухівки та вогнепальної зброї. У минулому році у кінологічному центрі з’явився собака, натренований на виявлення трупів.

«Упродовж чотирьох років за допомогою службових собак на території Донецької області було розкрито 1186 правопорушень, знайдено та вилучено 46625 боєприпасів, 25798 набоїв, понад 100 одиниць вогнепальної зброї, більше 12 кг вибухових речовин. Вилучалися й наркотики: 36 кг канабісу, 1,7 кг амфетаміну, понад 1500 пігулок екстазі. Кінологічні групи 68 разів виїжджали за сигналами про замінування», - розповів начальник кінологічного центру поліції Донецької області Леонід Котов.

Поліцейські значно розширили поголів’я своїх помічників. Сьогодні в центрі живуть представники семи порід: німецькі, голландські вівчарки, а також бельгійські вівчарки малінуа, бладхаунди, лабрадори, ротвейлери та різеншнауцер. У кожної породи – своя «родзинка», унікальні вміння, які допомагають поліції протистояти злочинності та охороняти спокій.

Успішна робота хвостатого «бійця» залежить від кваліфікації та ставлення його провідника. Завдяки ретельному підбору фахівців у кінологічному центрі панує справжня любов - закохані у свою справу напарники повністю віддаються службі.

Наразі діяльність центру охоплює всю територію Донеччини, зокрема прифронтові населені пункти. Створено три структурні кінологічні підрозділи у Слов’янську, Бахмуті та Волновасі.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux