Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Дитина – не товар!» Поліцейські Донеччини проінформували дітей, як вберегти своє життя та здоров’я
Опубліковано 30 липня 2021 року о 17:43

Як не потрапити у небезпечну ситуацію, пов’язану з торгівлею людьми, вчасно розпізнати сумнівну пропозицію та захистити свої права – такі важливі теми обговорили правоохоронці та учасники «Ліги майбутніх поліцейських».

Сьогодні, 30 липня, у Всесвітній день протидії торгівлі людьми співробітники ювенальної превенції та управління міграційної поліції ГУНП в Донецькій області спільно з працівниками Маріупольського міського центру соціальних служб та учасниками «Ліги майбутніх поліцейських» провели інформаційну кампанію під гаслом «Дитина – не товар та не спосіб заробітку!»

Проблема торгівлі людьми у сучасному суспільстві залишається актуальною та поширюється серед молоді. Дітей використовують здебільшого у жебрацтві та як дешеву робочу силу на некваліфікованих роботах, розповсюдженні наркотиків та примусовому наданню сексуальних послуг, нерідко піддаючи насильству та тортурам.

Тільки з початку поточного року обласні поліцейські відкрили п’ять кримінальних проваджень за ст. 149 Кримінального кодексу України (Торгівля людьми). З них два факти сексуальної експлуатації, два – трудової експлуатації, один – втягнення у злочинну діяльність. Одну справу спрямовано до суду. Восьми особам повідомлено про підозру за вчинення злочинів у сфері торгівлі людьми.

Торік 20 мешканців області отримали статус постраждалих від торгівлі людьми, цього року дві людини – від трудової експлуатації.

З метою привернення уваги суспільства на таку проблему поліцейські та лігівці підготували для підлітків повчальний відеоролик про протиправну діяльності та протидію торгівлі людьми, причини та вміння розпізнати підозрілі, злочинні пропозиції людей.

Після перегляду відео хлопці та дівчата поспілкувалися з поліцейським щодо запобігання ризику втягнення молоді до таких фактів та обговорили найважливіші питання протидії подібним випадкам. Зокрема, легальне працевлаштування за кордоном, оформлення документів тощо.

Також поліцейські роздали лігівцям інформаційні листівки.

Інформаційні акції пройшли по всій території Донецької області.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux