Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«До 14 ракет на добу, щодня хтось гине». Поліцейські під вогнем евакуюють мешканців Авдіївки
Опубліковано 28 березня 2023 року о 12:29

По місту та прилеглим селам майже безперервно працює ворожа авіація. Останніми днями росіяни знищили дитячий садок і фермерське господарство, де загинуло близько 300 тварин. Через обстріли кількість охочих евакуюватися збільшилася. Зокрема «Білі Янголи» вивезли з пекла трирічного Дмитрика з мамою. 

«Ось це догорає дитячий садок. Перед війною його відремонтували: нові меблі, нова актова зала, діточки танцювали, вчилися, а прийшов руський мир і зруйнував усе повністю», - з болем розповідає «білий янгол» Геннадій Юдін, документуючи воєнний злочин. У дошкільний заклад влучила російська авіаційна ракета.

Окупанти також ущент розбили ферму в селищі Ласточкине, що біля Авдіївки. «З 250 овець залишилося з десяток, було 40 коней – стало 12», - каже 58-річний власник фермерського господарства, який сам доглядав худобу.

З початку березня ворог значно посилив атаки на Авдіївському напрямку, і поліція стала отримувати більше звернень від мешканців щодо евакуації. Тільки за три дні поліцейські евакуювали 14 людей. Сімох забрали з села Тоненьке, де до ворога – не більше 500 м, решту – з Авдіївки. Серед врятованих – маленький Дмитро, якому лише три роки. Зараз він з родиною перебуває вже в більш безпечному місці. На сьогодні в Авдіївці залишається 5 дітей.

З кожним днем виїзд стає все складнішим. Перебувати під відкритим небом без броні – вкрай небезпечно. Тому поліцейські намагаються якнайшвидше переконати батьків вивезти малечу.

«Щодня – авіаудари, до 14 ракет на добу. Для такого невеликого містечка (площа Авдіївки - 29 кв.м) – це дуже багато. Місто сильно пошкоджено, майже кожного дня хтось гине. Разом з військовою адміністрацією ми вмовляємо людей евакуюватися. Наразі жителі зрозуміли, що треба виїжджати», - розповідає поліцейський Іван Гак.

Якщо більшість правоохоронців працює в Авдіївці в режимі ротацій, то Іван Гак – постійно живе в місті, допомагає людям під бомбами. Поліцейський добровільно зголосився залишитися.

«Я сам не місцевий, родом з окупованої території, але полюбив це місто як рідне», - зізнається захисник.


Відділ комунікації поліції

Донецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux