Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Доба в Авдіївці
Опубліковано 10 червня 2022 року о 16:39

Об’їжджають вулиці, щоб забрати поранених – поліцейські  виявляють і рятують стікаючих кров’ю мирних жителів. Правоохоронці Авдіївки несуть службу в чотири зміни. Обслуговують не тільки місто, але й понад 20 сіл, усі вони – під щоденними ударами росіян. Як працює поліція на війні, за відсутності води, газу та електрики – у нашому репортажі.

«Сьогодні ще нічого, бувало й гірше», - каже начальник сектору превенції відділення поліції №1 (Авдіївка) Роман Дводненко. На фоні цих слів чутно проліт снарядів і постійні вибухи. Але головне – день минув без загиблих і пожеж, а зараз це рідкість.

Упродовж дня поліцейські доставляли до лікарні «трьохсотих» цивільних, яких знайшли на вулицях. Люди потрапляють під обстріл, коли йдуть за водою, у пошуках їжі. Також гинуть  під завалами своїх будинків, на городах.

З понад 20 тисяч населення в Авдіївці залишилося близько 3 000. Більшість з них – літні люди, про яких потрібно піклуватися. 

«Під ранок надійшов виклик – у літнього чоловіка передінсультний стан.  Довелося на руках зносити постраждалого з 4 поверху, привезли до медиків.  Поліція в першу чергу надає допомогу людям. По бомбосховищах розвозимо гуманітарну допомогу, питаємо людей про їх нагальні потреби. Частим проханням є привезти ліки», - розповідає Роман Дводненко. Ще одна функція поліції - боротьба з мародерами, адже багато зруйнованих і покинутих квартир, магазинів.

Під час роботи поліцейські вже неодноразово потрапляли під ворожий обстріл. Росіяни б’ють по місту зі всіх видів зброї, від мінометів до важкої вогнеметної системи «Буратіно» та авіабомб. Місцеві жителі показують велику тополю, наскрізь пробиту «градом».

Воєнні злочини рф документує оперуповноважений сектору кримінальної  поліції Дмитро Журавльов.  Коли він з колегами прибуває на місце обстрілу, будівля, точніше те, що від неї залишилося,  ще димить. «Складніше за все бачити понівечені тіла дітей»,  -  каже правоохоронець.

Останнього разу «накрили» Авдіївку снарядами зі шрапнеллю. Металеві дротики, якими начинені  боєприпаси, пронизують все живе та пробивають колеса  автомобілів.  Це «сміття» комунальники героїчно прибирають з вулиць, адже цілі колеса дорівнюють життю. Отже, поліція вчасно прибуде на порятунок, а жителі зможуть виїхати з пекла.

Авдіївці гуртуються, разом готують їжу на вогнищах біля під’їздів, допомагають один одному - принести дрова, воду. Найбільше людей лякає тиша.

Побут поліцейських не надто відрізняється: вони самі готують собі їжу, коли є вільна хвилина.  Правоохоронці не втрачають бойового духу, бо на їхню допомогу чекають сотні людей.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux