Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Донеччина та Хмельниччина разом. Колеги з Заходу поділилися досвідом роботи з поліцейськими східного регіону
Опубліковано 30 липня 2018 року о 18:15

Під час робочої зустрічі керівництво поліції прифронтової області разом з головою поліцейської комісії та провідним консультантом Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області Ігорем Бухером та представниками громадськості обговорили основні етапи створення музею поліції, який відображатиме основні етапи становлення поліції Донеччини.

Аби «озброїти» знанням про поліцію молоде покоління та увічнити пам’ять героїв правоохоронних органів, які поклали життя заради миру та спокою мешканців керівництвом Нацполіції в Донецькій області було затверджено план та стратегію створення відомчого музею. З метою обміну досвіду до главку поліції приїхав колега з Хмельниччини Ігор Бухер. Саме він у 2015 році очолював робочу групу, яка працювала над створенням історико-меморіального комплексу органів внутрішніх справ Хмельницької області.

Ігор Васильович розповів, що історичний комплекс було відкрито за 3 місяці, а до проекту підійшли комплексно та завзято. Крім того, поділився напрацюваннями, як створювали музей, відокремив етапи відбору експонатів та передав усі необхідні документи.

В музеї представлено різні епохи історії, зокрема все, що стосується поліції – форма поліцейських різних часів, зброя, нагороди, грамоти, професійні атрибути, біографії визначних співробітників. Як відзначив Ігор Бухер, найбільш пишається та вражає біографія старшини міліції І.Грошко, в трудовій книжці якого відзначалося лише 2 дати – початок служби в армії у 1939 році: пройшов Фінську війні, Другу Світову війну, війну з японцями, після чого у 1947 році демобілізувався та поступив на службу в тодішню міліцію Хмельниччини, де прослужив до 1974 року.

«Історія пишеться особистостями, а особистостей треба знати, знати тих, хто мав велику історію успіху, визнання та повагу, та є прикладом вірності Присязі та відданості професії»,- відзначив начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області Микола Семенишин.

До проекту на Донеччині залучатимуть співробітників кадрового апарату, які займуться пошуком цікавих біографій слідчих, опероповноважених, дільничних та керівників. Планується долучити органи місцевого самоврядування, провідних істориків, ветеранську організацію та небайдужих громадян, які допоможуть у пошуках цікавих експонатів.

Крім того, присутні на зустрічі представники поліцейської комісії Донеччини та Хмельниччини обговорили питання прийняття на службу нових кадрів. Учасники наради поділилися досвідом, як проходить процедура в регіонах та які вимоги до кандидатів висуваються.

Відділ комунікації поліції
Донецькій області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux