Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Донеччина відзначила третю річницю створення Національної поліції
Опубліковано 06 липня 2018 року о 21:25

Сьогодні у Маріуполі відбулися урочисті заходи з нагоди святкування Дня Національної поліції України, яка була заснована 4 липня 2015 року. Професійне свято поліцейські відзначили презентацією новітніх проектів, виставкою озброєння і спецтехніки, демонстрацією роботи службових собак. Кращі правоохоронці отримали нагороди, а жителі – гарний настрій та можливість більше дізнатися про роботу поліції.

На площі біля палацу культури «Український дім» вишикувалися співробітники поліції зі всієї області. Правоохоронців вітали заступник Голови Нацполіції Костянтин Бушуєв, командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв, керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Олександр Куць, народні депутати України, представники громад, міжнародні партнери, науковці, волонтери та місцеві мешканці.

Начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області Микола Семенишин відзначив, що за три роки поліція Донеччини пройшла перезавантаження і збудувала міцний фундамент, який дозволив підвищити безпеку в прифронтовому регіоні та покращити взаємодію з населенням.

Лише в цьому році вперше в країні на Донеччині впроваджено такі інноваційні методики як проект з вивчення поліцейськими жестової мови «Ластівка» для надання повноцінної допомоги людям з вадами слуху та звіт щодо оцінювання роботи поліції у сфері забезпечення прав людини.

«Незважаючи на складні умови служби, поліція Донеччини довела свою спроможність якісно надавати поліцейські послуги, служити і захищати. По допомогу до поліції за 3 роки звернулося більше 800 тисяч громадян. Це свідчить про зростання довіри населення до правоохоронців. Разом ми створюємо безпечний простір для проживання, захищаємо дітей та виховуємо правосвідоме та патріотичне покоління», - зазначив Микола Семенишин.

Командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв підкреслив, що поліцейська служба щодо встановлення та підтримання верховенства закону української держави в зоні ООС має принциповий характер.

«Пишаюся тим, що маю честь служити пліч-о-пліч з найкращими працівниками Національної поліції України, яким випало боронити державу від підступного ворога», - відзначив Сергій Наєв.

Правами командувача ООС було нагороджено заступника Голови Нацполіції Костянтина Бушуєва, який курирує роботу поліції на Сході країни в складі Об’єднаних сил.

Керівник Донецької ВЦА Олександр Куць побажав товаришам по зброї, щоб всі завдання завершувалися поверненням додому.

А народний депутат України Олег Недава відзначив, що завдяки роботі поліції навіть за декілька кілометрів від війни люди відчувають себе захищеними.

Кращі поліцейські Донецької області отримали нагороди: відзнаки МВС України, чергові спеціальні звання, цінні подарунки та подяки.

На завершення урочистого заходу весь гарнізон виконав «гімн поліції Донеччини», після чого для всіх присутніх розпочалася виставка техніки та озброєння - наглядний приклад того, як змінилася поліція Донеччини, яка зараз має все необхідне для виконання своїх обов’язків. Молодь приміряла поліцейське обладнання, спілкувалася зі спецпризначенцями, знайомилася з бронетранспортом, кінологами і службовими собаками.

Святкування продовжилося концертом, під час якого відбулася презентація спільного проекту поліції, громадського організації «Фонд Довіра» і ПРООН «Ластівка». Поліцейські та діти з порушеннями слуху звернулися до присутніх з патріотичним віршем, прочитаним мовою жестів.

Зворушливим подарунком для правоохоронців став виступ учасників «Ліги майбутніх поліцейських» з Маріуполя та прифронтової Авдіївки, а також юнацьких творчих колективів ПК «Український дім». Зміни у поліції на Донеччині починалися з піклування про безпеку найменших громадян, і саме молодь першою підтримала оновлену поліцію. За три роки понад 60 лігівців вступили до вишів МВС, щоб стати поліцейськими.

Святковий настрій подарували правоохоронцям ансамбль барабанщиць, оркестр поліції Донеччини та артисти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм.

 

 

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux