Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині поліцейські врятували літнього чоловіка, який знепритомнів на колії
Опубліковано 19 листопада 2021 року о 14:46

Мешканець Слов’янська переходив залізничний шлях у невстановленому місці, впав на колії та знепритомнів. На щастя, в цей час поряд проїжджали поліцейські, які помітили людину та допомогли піднятися.

Подія сталася на залізничному переїзді у м-ні «Словважмаш».

Інструктор з особистої безпеки тренінгового центру ГУНП в Донецькій області Ігор Ткачук та інспектор сектору превентивної комунікації поліції сектору превенції Краматорська Мар'яна Ткаченко були поза службою та, проїжджаючи через колії, помітили, що неподалік лежить людина.

«Я вибігла з автівки та почала піднімати чоловіка, тим часом Ігор прибирав машину з переїзду. Також до мене підбігли ще двоє молодиків і ми разом перетягнули чоловіка з рейок. Ми діяли дуже швидко, бо в будь-який момент міг їхати потяг», - розповіла Мар’яна.

Завдяки своєчасному втручанню поліцейських і небайдужості громадян можливу трагедію вдалося попередити. Правоохоронці відвезли чоловіка додому. З ним все добре.

Поліцейський Ігор Ткачук працює у Тренінговому центрі ГУНП в Донецькій області з 2017 року. Правоохоронець пройшов тренінг від Канадської поліцейської місії в Україні з тактичної підготовки та отримав сертифікат інструктора з тактичної підготовки міжнародного зразка. У 2019 році Ігор отримав посвідчення екстреного медичного реагувальника. Наразі інструктор Тренінгового Центру ділиться знаннями та практичними навичками з колегами.

Мар'яни Ткаченко є сертифікованим поліцейським-рятівником в Донецькій області. Вона пройшла курси з кваліфікованої домедичної допомоги у Польщі та після складання екзамену, що приймали досвідчені практикуючі медики, першою серед поліцейських Донеччини отримала сертифікат міжнародного зразка.

Також поліцейська проводить тренінги для співробітників з різних підрозділів поліції регіону, підвищуючи їх професійні знання та навчаючи їх, як максимально ефективно надавати допомогу колегам та потерпілим громадянам. В рамках проєкту «Жестова мова для поліцейських» Мар'яна опанувала основи жестової мови.

Поліцейські звертаються до громадян з проханням дотримуватися правил безпеки: потрібно переходити залізничні колії тільки у встановлених місцях, перед переходом колій необхідно переконатися у відсутності рухомого залізничного складу з обох сторін, категорично заборонено ходити по залізничних коліях, сидіти на рейках, краях платформ та інших місцях, розташованих поблизу залізничного полотна, підлазити під вагони, перелазити через автозчеплення для проходу через шлях.

Слід пам'ятати, що будь-яка легковажність на залізничних коліях може загрожувати загибеллю або тяжким каліцтвом.

 
Краматорське районне управління поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux